CacheDweeb kayaking

Een kijkje bij een geheim cachebouwgenootschap: Interview met cache-eigenaar CacheDweeb

Wist je dat er groepen gadget cache-bouwers zijn die dag na dag, week na week, verstopt in rommelige garages, druk zijn met magneten, sloten, katrollen, veren, gespen en meer van dat soort bric-à-brac? Ze doen dit voor jou, om een glimlach op je gezicht te brengen en, daardoor, een nog grotere glimlach op hun eigen gezicht.

Maak kennis met slimme cachemaker, CacheDweeb. Zijn grijp-machine, lade-openblazende DONKEY KACHE met geluidseffecten is uitgelicht als Geocache van de Week. We stellen een paar vragen, krijgen een paar antwoorden en leren de methode achter de gekte van deze meestercache-eigenaar kennen!

Geocache of the Week: DONKEY CACHE
Geocache of the Week: DONKEY CACHE

Geocaching HQ: Wat is je achtergrond buiten het geocachen?
CacheDweeb: Ik werk in de IT. Ik ben geen ontwikkelaar, maar ik hou ervan om aan dingen te sleutelen en erachter te komen hoe dingen werken. Ik hou van fietsen, wandelen en kajakken en naast geocachen bestaan mijn hobby’s uit houtbewerken en het bouwen van en vliegen met grote radiografisch bestuurbare vliegtuigen.

Geocaching HQ: Waardoor ben je verslaafd geraakt aan geocachen?
CacheDweeb: Nadat ik ongeveer 200 caches gevonden had, kwam ik toevallig één van de filmpjes van WVTim’s gadgetcaches tegen. Toen ik die eenmaal gezien had, waren dat de caches die ik wilde vinden. Omdat er geen caches van dat soort waren in mijn nabije omgeving, besloot ik zelf een gadgetcache te bouwen en online te laten komen. De lokale cachers vonden het fantastisch. Sinds die tijd zijn dat de caches die ik bouw en plaats.

Geocaching HQ: Wat houdt je betrokken bij het spel?
CacheDweeb: Ik denk dat mijn vrienden me betrokken houden. Sinds ik ben begonnen met geocachen heb ik veel geweldige geocachers leren kennen die soms mijn beste vrienden zijn geworden.

Geocaching HQ: Wat is voor jou een kwaliteitscache?
CacheDweeb: Dat is er één die goed onderhouden wordt en past bij de omgeving, of hij nu gecamoufleerd is of in het volle zicht hangt. Natuurlijk hou ik van gadgetcaches, maar ik hou ook van ‘unieke’ verstopmethodes of wat ik noem: “Iets anders dan Tupperware”.

Geocaching HQ: Wat is de beste manier om het maken van een geocache aan te vliegen?
CacheDweeb: Ik denk dat de beste benadering is om materialen voor de container te kiezen die opgaan in de omgeving en, erg belangrijk, tegen het klimaat kunnen waarin de cache geplaatst wordt. Als het gaat om de beste benadering voor het maken van een gadgetcache, dan moet je hem zo hufterproof mogelijk maken. Gebruik materialen die ertegen kunnen dat grote groepen cachers eraan trekken en in prikken en overal op drukken. Daarnaast moet je testen, testen, testen, voordat je je gadgetcache laat publiceren. Ik laat mijn dreuzelfamilie en -vrienden mijn gadgetcaches testen, zodat ik kan zien wat werkt en waar misschien nog verbeterpunten zitten.

Geocaching HQ: Als iemand jou als inspiratiebron wil gebruiken, wat zou je dan zeggen?
CacheDweeb: Je hoeft niet per se technische vaardigheden of zwaar gereedschap te hebben om een creatieve cache te plaatsen. Het enige wat je nodig hebt, is je verbeelding. Het hoeft niet zo ingewikkeld te zijn als een gadgetcache. Ik denk dat de gemiddelde cacher liever altijd een creatieve container vindt dan Tupperware.

Dog and dog's best friend, CacheDweeb
Dog and dog’s best friend, CacheDweeb
Kind to animals. Loved by children. Excels at DNFs.