Het Bereik de Top-klassement wordt op 7 februari gereset

Het duurt nog minder dan een week voor het klassement wordt gereset op de eerste maandag van februari. Geocachers beëindigen hun beklimming van Aconcagua en komen even op adem, voordat ze op weg gaan naar de laatste top, de hoogste top in de wereld, de top van Mount Everest. Je hebt tot 7 februari 2022, 12 uur ‘s middags UTC, om beide souvenirs voor Aconcagua te verdienen, voordat het Bereik de Top-klassement gereset wordt en de laatste beklimming begint. Voor deze laatste maand voegen we een nieuwe actie toe aan het klassement. Naast het krijgen van punten voor losse locaties van een Adventure, krijgen cachers deze maand ook klassementspunten voor het voltooien van complete Adventures.

Het bereiken van de top van Everest op 8.849 meter hoogte is de belangrijkste prestatie in het bergbeklimmen. Sinds Edmund Hillary en Tenzing Norgay in 1953 voor het eerst officieel de top van de berg bereikten, zijn avonturiers van over de hele wereld naar de Himalaya afgereisd om hun grenzen te verleggen en hopelijk een glimp van de top van de wereld op te vangen. Klimmers die de uitdaging aangaan om Everest te beklimmen moeten van tevoren lang trainen en zich voorbereiden om klaar te zijn voor de grote hoogte van de berg en het onvoorspelbare weer.

Cachers moeten 425 punten verdienen om het Everest Basecamp souvenir te verdienen en 8.849 punten voor het Everest Summit souvenir. Cachers die alle veertien Basecamp en Summit souvenirs voor Bereik de Top verzamelen, verdienen ook het Peak Performer souvenir. Elke maand van Bereik de Top heeft verschillende puntenwaardes voor het vinden van geocaches en Adventures. Hier zijn de puntenwaardes voor onze beklimming van de Everest:

Een Adventure voltooid 975
Een mysterycache gevonden 900
Een multicache gevonden 850
Een geocache gevonden met 15+ favorietpuntens 700
Een letterbox-hybride gevonden 550
Een EarthCache gevonden 650
Found it* 425
Een Adventure Lab Cache gevonden (Adventure locatie) 125

*Log een Gevonden op eender welke niet-event cachesoort, met uitzondering van Webcamcaches.

Het maximale aantal punten dat je kunt behalen voor iedere cachelog is 975 punten.

Lees onze blogpost over de aankondiging van Bereik de Top voor veelgestelde vragen en meer informatie over de uitdaging.

Genevieve is a Marketing Manager at Geocaching HQ.