Creatieve caches: klimcaches

Eén van de geweldige dingen aan geocachen is dat het een spel is je makkelijk kunt combineren met andere activiteiten. Als je van puzzels houdt, kun je een expert worden in mysteriecaches. Als je een sociale vlinder bent, kun je events organiseren en bijwonen. Als je houdt van rotsen beklimmen en slingeren aan boomtakken, zijn ook daarvoor caches te vinden. Een snelle zoektocht naar geocaches met de eigenschappen “Moeilijke klim” en “Klimuitrusting vereist” laat een speciale subset aan caches zien die een uitdaging zijn voor iedere klimmende cacher. Lees verder voor vier voorbeelden van caches waar je voor moet klimmen.

Ab die Post!
GC14ZWX, D 2/T 5

Afbeelding door simak.cz.

De zoektocht naar deze traditionele cache leidt geocachers naar de Postalmklamm (Postalmkloof) in het westen van Oostenrijk. Om bij de cachelocatie te komen moeten cachers een klimroute met vast touw door de kloof volgen. Een complete set met klimuitrusting en vergevorderde klimvaardigheden zijn nodig om veilig langs de steile rotswanden van de kloof te navigeren en de geocache te vinden.

Alfie’s Ultimate Free Climb
GC5R1PW, D 3.5/T 4.5

Het uitzicht vanaf de cachelocatie. Afbeelding door BoxHunter1991.

In de hoogte met uitzicht over een breed, groen veld buiten Londen hangt Alfie’s Ultimate Free Climb, een cache die perfect is voor iedereen die van boomklimmen houdt en niet bang is voor hoogtes. De cache-eigenaar zegt in de beschrijving dat het mogelijk is de cache vrij klimmend te bereiken, maar gebaseerd op de logs kan het handig zijn om klimspullen mee te nemen om bij de eerste tak te komen.

Havran nebo vrana
GC3HKQB, D 3.5/T 5

Afbeelding door GripenHK.

De titel van deze cache Havran nebo vrana (raaf of kraai in het Nederlands) slaat op de cachebehuizing, maar het zou ook kunnen verwijzen naar de dieren die je voorbij kunt zien vliegen als je de cachebehuizing vindt die hoog boven de grond in een boom in het noorden van Tsjechië geplaatst is. Klimuitrusting is nodig voor het vinden van deze cache met veel Favorieten.

Dragon’s Hole (IX)
GC5WPAR, D 3/T 5

Afbeelding door trainkrazy.

Veel klimcaches nemen cachers mee naar grotere hoogten, maar deze cache neemt zijn vinders mee naar zeeniveau. Pas op voor een magisch wezen dat jou misschien te lekker vindt om te weerstaan, als je de 61 meter (200 voet) afdaalt aan het touw naar de diepte van het drakenhol.

Klim omhoog bij je volgende uitje door zoekfilters voor Premiumleden te gebruiken. Om klimcaches en andere uitdagende caches te vinden op de Geocaching®-app op je mobiel, kun je filteren op Terrein 5-caches of gebruik de zoekfunctie op Geocaching.com om te filteren op specifieke eigenschappen.

Genevieve is a Marketing Manager at Geocaching HQ.