Adventure Lab® in de schijnwerpers: Bayocean – Lost Resort Town

Met het Adventure Bayocean – Lost Resort Town ontdekken avonturiers de verborgen geschiedenis van een smalle strook land aan de Grote Oceaan. Als je vandaag de dag rondloopt in Bayocean, kun je je moeilijk voorstellen dat hier ooit mensen woonden. Het Adventure laat zien dat hier ooit een vakantiestad lag, die de “Koningin van vakantieparken in Oregon” en “het speelgebied van miljonairs” werd genoemd. Het stadje bestond een paar decennia voor het beetje bij beetje in zee terechtkwam.


Dit Adventure aan de kust van Oregon in de VS heeft twee lagen; de eerste is een prachtige wandeling langs de kust over met gras begroeide stranden, de andere is een ontdekkingstocht door een stadje dat verdwenen is van de grond waar het op gebouwd werd. Het Adventure is niet-opeenvolgend en brengt avonturiers naar Locaties waar ooit een hotel, een winkel en een woonhuis stonden. De enige aanwijzing dat deze gebouwen hier ooit stonden zijn de kleine bordjes die op die plekken zijn neergezet.

Voor wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van de opkomst en val van Bayocean, beantwoordt de Locatie bij een groter bord over een wandeling door de stad en geschreven geschiedenis over de stad al je vragen. Op het bord met de kaart kom je meer te weten over het dagelijkse leven van bewoners van Bayocean en zie je de ontwikkeling die in Bayocean plaatsvond voor de stranden begonnen te eroderen. De kaart vertelt ook het verhaal achter de erosie die tot de ondergang van de stad leidde.

Dit Adventure deelt een fascinerend verhaal dat de gemiddelde voorbijganger anders misschien zou missen. Of je nu een geschiedenisliefhebber of een strandjutter bent, dit Adventure is de moeite waard.

Heb jij de Adventure Lab-app gedownload en er een voltooid? Deel je meest gedenkwaardige Adventures in de reacties en ga dan op pad om je volgende te vinden!

Genevieve is a Marketing Manager at Geocaching HQ.