Nieuwe plaatsingsrichtlijnen voor EarthCaches

Het EarthCache™-programma viert dit jaar zijn 20e verjaardag en Geocaching HQ heeft samen met de Geological Society of America (GSA) nieuwe plaatsingsrichtlijnen voor EarthCache-enthousiastelingen gemaakt. We hopen dat deze suggesties wat feedback uit de gemeenschap verhelpen zodat EarthCaches een geweldige manier blijven om geologische wonderen te ontdekken.

Geocachers laten doorlopend aan HQ en de GSA weten dat ze het geweldig vinden dat EarthCaches ze naar fantastische plekken brengt en ze iets leert over interessante geologische fenomenen. Maar, steeds vaker, krijgen we ook feedback uit de gemeenschap dat EarthCaches steeds moeilijker worden en vinders meer tijd kosten.
Hier een paar noemenswaardige statistieken uit de EarthCache-data:

  • Sinds geoaware (Gary Lewis, de eerste EarthCachereviewer) de eerste EarthCache (GCHFT2) plaatste op een landtong in New South Wales, Australië op 10 januari 2004, hebben plaatsers over de hele wereld meer dan 73.000 EarthCaches geplaatst!
  • Minder dan 6% van alle geocachevondsten zijn EarthCaches, een significante daling van 14% van alle vondsten in 2011.
  • Cachebeschrijvingen van EarthCaches bevatten vandaag de dag gemiddeld 12.000 tekens, bijna drie keer hoger dan in het eerste jaar dat EarthCaches beschikbaar kwamen. Dat is misschien een verklaring voor waarom de ratio vondsten per jaar voortdurend daalt des te recenter een EarthCache gepubliceerd werd. Vorig jaar bijvoorbeeld werden EarthCaches die in 2009 gepubliceerd werden twee keer zo vaak gevonden als EarthCaches die in 2020 gepubliceerd werden.
  • 1,15% van alle plaatsers zijn nu EarthCacheplaatsers, tegenover 2,13% in 2010.

De belangrijkste missie van de GSA voor het EarthCacheprogramma is om geocachers aan te moedigen te kijken naar de aardwetenschap om hen heen. Hoe meer mensen EarthCaches ervaren hoe beter! Dit betekent natuurlijk niet dat EarthCaches altijd simpele, “makkelijke” geocachevondsten moeten zijn. Maar ze moeten er wel op mikken om zo toegankelijk en leuk mogelijk te zijn voor spelers binnen de gekozen moeilijkheids- en terreinwaarde.

Volgens de EarthCacherichtlijnen moeten ingediende EarthCaches:

  • Aannemen dat vinders alleen basiskennis van geologie hebben.
  • Niet-technische uitleg bevatten van wat vinders ter plekke zien.

Hiernaast willen de GSA en Geocaching HQ deze suggesties doen aan EarthCacheplaatsers:

  • Beperk logvoorwaarden tot drie (3) (plus foto, indien gewenst). Nogmaals, het eerste doel van een EarthCache zou moeten zijn: het laten zien van een unieke eigenschap. Denk eraan dat het stellen van te veel vragen er misschien voor zorgt dat een EarthCache moeilijker is dan nodig.
  • Zet logvoorwaarden bovenaan de cachebeschrijving. Dit zorgt ervoor dat vinders meteen weten wat ze in hun achterhoofd moeten houden, terwijl ze de les lezen en rondkijken op de locatie.

We hopen dat EarthCacheplaatsers deze suggesties mee zullen nemen als ze hun cachebeschrijvingen maken. We kijken er ook naar uit om een gesprek met Matt Dawson van de GSA over deze suggesties en andere EarthCachegerelateerde onderwerpen te delen in een nieuwe aflevering van de podcast Inside Geocaching HQ.

Ervaar aardwetenschap bij jou in de buurt door in het jaar dat we de 20e verjaardag van EarthCaches vieren en vooruit kijken naar de volgende 20 jaar een EarthCache te vinden! Heb je een favoriete EarthCache of heb je er één op je to-do-lijst staan? Vertel het ons in de reacties hieronder.

Genevieve is a Marketing Manager at Geocaching HQ.