Cache Carnaval: veelgestelde vragen

Vier geocachecreativiteit en -diversiteit op de hele wereld!

Doe mee aan Cache Carnaval vanaf 25 maart 2019. Verdien tot vijf souvenirs*  geïnspireerd op historische carnavalslocaties door punten te verzamelen in je Klassement (voorheen de Vriendenliga), voordat het carnaval voorbij is op 14 april 2019.

Cache Carnaval viert geocachecreativiteit—je verdient extra punten door geocaches met veel favorietpunten te vinden en door een favorietpunt te verdienen op een cache die je hebt geplaatst!

Je kunt een extra souvenir verdienen door een geregistreerd Creation Celebration-event te bezoeken.

Wat zijn de zes souvenirs die ik kan verdienen?

Souvenir verdiend Verzamelde punten in het Klassement (individueel)
Cache Carnaval: Keulen 10
Cache Carnaval: Nice 25
Cache Carnaval: Venetië 50
Cache Carnaval: New Orleans 100
Cache Carnaval: Rio de Janeiro 500
Creation Celebration Bezoek een geregistreerd Creation Celebration-event

Hoe kan ik punten verdienen?

Als je een cache logt, een event bezoekt of andere geocachingactiviteiten uitvoert, verzamel je punten.

Actie

Puntenwaarde

Een geocache gevonden met…

0-4 favorietpunten

3

5-9 favorietpunten

5

10-24 favorietpunten

10

25-49 favorietpunten

25

50+ favorietpunten

50

Bezoek wat voor event dan ook

15

Een favorietpunt gekregen voor een geocache die je hebt geplaatst

25

* Het maximale aantal punten dat je voor een cachelog kunt krijgen is 50 punten.

Wat is het Klassement?
Het Klassement laat de geocache-activiteiten van jou en je vrienden zien. Als je een cache logt, een event bezoekt of andere geocache-activiteiten uitvoert, verzamel je punten! Het aantal punten varieert afhankelijk van wat je doet.

Het Klassement laat het totaal aantal punten zien, dat je verzamelt tijdens de promotie. Je kunt ook zien hoeveel punten je vrienden verzameld hebben tijdens de promotie. Het Klassement zal op weer nul gezet worden op maandag 15 april om 12 uur ‘s middags UTC. Zorg ervoor dat je je Gevonden- en Bijgewoond-logs uiterlijk 17 april om 12 uur ‘s middags UTC gelogd hebt om de souvenirs te krijgen.

Hoe doe ik mee?
Verzamel punten door tussen 25 maart en 14 april 2019 caches te loggen of events te bezoeken. Verdien tot 5 souvenirs door individueel 500 punten te verzamelen in het Klassement tijdens de promotieperiode.

Bezoek een geregistreerd Creation Celebration-event gedurende deze periode om een zesde souvenir te verdienen.

Kan ik op ieder moment aansluiten bij Cache Carnaval?
Natuurlijk! Als je pas laat instapte, heb je nog steeds de kans om alle zes souvenirs te verdienen zolang je maar uiterlijk 14 april voldoende Klassementspunten verzamelt en een Creation Celebration-event bezoekt.

Worden punten in het Klassement gestapeld?
Nee, er worden geen punten gestapeld. Het maximale aantal punten dat je kunt verzamelen op een cache is 50 punten. Als je bijvoorbeeld een geocache vindt met 10 of meer favorietpunten dan krijg je totaal 10 punten. Als je een geocache vindt met 25 of meer favorietpunten dan krijg je totaal 25 punten.

Krijg ik punten in het Klassement door het bijwonen van een CITO, Mega- of Giga-event?
Ja. Het bezoeken van ieder type event levert je 15 punten op voor het Klassement gedurende Cache Carnaval.

Hoe kwalificeert mijn event als Creation Celebration-event?
Om gekwalificeerd te worden als Creation Celebration-event, moet je eventcache natuurlijk voldoen aan alle reguliere eventcacherichtlijnen zoals beschreven in geocacheplaatsingsrichtlijnen. Daarnaast moet het voldoen aan de volgende eisen:

 • De eventnaam moet Creation Celebration bevatten
  • Voorbeeld:  Creation Celebration: Seattle Gadget Cache Workshop
 • Het event moet plaatsvinden tussen 25 maart en 14 april 2019.
 • Het event moet minstens een uur duren.
 • Het event moet cachekwaliteit en/of cachecreatie in het voetlicht zetten. Mogelijkheden zijn, maar zijn niet beperkt tot:
  • Educatieve workshop (bv. laten we iets leren over de richtlijnen, natuurbescherming etc.)
  • “Bouw-een-cache”-workshop (bv. Bouw je eigen unieke cachecontainer)
  • Activiteitenworkshop (bv. een klimworkshop)
  • Delen van verhalen (bv. wat waren je meest adembenemende avonturen of favoriete caches)

Nadat je event is gepubliceerd, kun je het ter goedkeuring voorleggen aan Geocaching HQ via dit online formulier. Eenmaal ingediend ontvang je meer informatie via e-mail.

Hoe kan ik een Creation Celebration-event vinden om te bezoeken?
Als Creation Celebration-events worden ingediend en goedgekeurd, zullen ze aan deze publieke Lijst worden toegevoegd (of bekijk alle events hier op de kaart). Kijk regelmatig opnieuw naar de Lijst om een event bij jou in de buurt te vinden. Geïnteresseerd in het organiseren van je eigen Creation Celebration-event? Bekijk de richtlijnen.

Waar kan ik mijn souvenirs zien?
Zodra je een bepaald aantal punten bereikt, wordt het bijbehorende souvenir automatisch aan je profiel gekoppeld. De souvenirs verschijnen op je profiel op Geocaching.com en in de Geocaching®-app onder de souvenir-tab.

Staat het Klassement in de Geocaching®-app?
Het Klassement zal tijdelijk in de Geocaching®-app staan vanaf het begin van Cache Carnaval op 25 maart en zal toegankelijk zijn tot 14 april 2019. Ga naar je profiel en klik op Cache Carnaval om je voortgang te zien in de Geocaching®-app.

De punten in mijn Klassement kloppen niet. Help!

 1. Als je een Schrijf notitie, Niet gevonden of ander type log omzet naar een Gevonden-log, zal dat niet herkend worden door het Klassement.
 2. Misschien heb je een Lab Cache gevonden. Op dit moment worden er door het Klassement geen punten toegekend voor het vinden van Lab Caches.
 3. Je hebt misschien gelogd op maandag 25 maart vóór 12 uur ‘s middags UTC (zet hier om naar je lokale tijd). We raden aan om te wachten met loggen tot NA maandag 12 uur ‘s middags UTC – wat op sommige plaatsen zoals Nieuw-Zeeland dinsdag middernacht is. Anders tellen de punten niet mee voor de eerste week.
 4. Je hebt een Concept opgeslagen voor maandag 25 maart, 12 uur ‘s middags UTC.

Wanneer je je logs al hebt ingediend, selecteer dan “Bekijk / Aanpassen / Foto’s”, klik dan op het penicoon en “Log indienen” op de website. Je logs worden dan bij je totaal geteld.

Waar staat UTC voor?
Coördinaten Universal Time (UTC) is de basis voor de moderne tijdsaanduiding. Het is de tijd standaard (geen tijdzone) die algemeen wordt gebruikt over de gehele wereld. Ja kan hier UTC omzetten naar je lokale tijd.

Ik heb een Lab Cache gelogd. Waarom krijg ik geen punten in het Klassement?
Het Klassement kent geen punten toe voor het vinden van Lab Caches.

Heb ik vrienden nodig in mijn Klassement om mee te doen aan Cache Carnaval?
Je hebt geen vrienden nodig om punten te verzamelen en souvenirs te verdienen tijdens Cache Carnaval. Maar het is natuurlijk wel zo gezellig om vrienden in je Klassement te hebben, zodat je elkaar kunt aanmoedigen gedurende de festiviteiten!

Bezoek de Kennisbank om te leren hoe je een vriend aan je Klassement toe kunt voegen.

Waarom laat het Klassement maar een paar van mijn vrienden zien?
Het Klassement laat tien van je geocachevrienden zien – altijd inclusief jezelf. Als je al je vrienden wilt zien, scroll dan naar beneden en klik op Zie meer.

Het tijdelijke Klassement in de Geocaching®-app laat vijf van je vrienden zien. Om er meer te zien kun je de webversie van het Klassement bekijken.

Annika
When I'm outside I'm happy. Besides geocaching I love gardening, hiking, cooking and spending time with my wonderful two and four legged friends. Got eight legs? Sorry, but please stay far away from me!