Hoe je geocachevaardigheden te gebruiken in de “echte wereld”

Geocachen kan ons veel leren over het leven: blijf altijd nieuwsgierig, vastberaden en nederig (als je naar je Niet gevondens kijkt). Maar er zijn meer manieren waarop we thema’s uit onze favoriete hobby kunnen toepassen op de “echte wereld”. Hier zijn drie manieren om geocachen aan je dagelijkse leven toe te voegen.

  1. Verbeter de buitenwereld
    CITO (Cache In Trash Out®) helpt om de natuurlijke schoonheid van cache-vriendelijke plaatsen te behouden. Inmiddels is CITO veel meer dan alleen het opruimen van afval, maar het algemene thema is nog steeds: het verbeteren van de buitenwereld.

    Bedenk dat je niet per se hoeft te gaan geocachen om toch invloed te hebben! Iedere kleine stap komt bovenop de vorige en dat telt allemaal op. Misschien kun je een herbruikbare koffiebeker gebruiken in plaats van een wegwerpbeker of wat onkruid wieden in de gemeenschappelijke groentetuin, terwijl je aan het wandelen bent. Bedenk de volgende keer dat je het huis uit gaat één actie die je kunt doen om de buitenwereld een beetje mooier te maken. 
  2. Wissel een glimlach uit
    Er is een kort moment dat veel geocachers meemaken, maar dat niet vaak benoemd wordt. Het is de kleine glimlach die twee cachers uitwisselen als ze elkaar onderweg tegenkomen. Je hebt net een cache teruggelegd, als je iemand anders tegenkomt die daarheen onderweg is. Je maakt oogcontact, ziet de telefoon of GPS in hun handen en je kunt er niets aan doen, maar je moet even glimlachen om te laten zien dat je beiden deel uitmaakt van een “geheime” missie.
     

    Dit lichtpuntje hoeft natuurlijk niet beperkt te blijven tot geocachen! Als je iemand voorbij loopt, wees dan de eerste die glimlacht. Iets zo kleins als een glimlach kan ervoor zorgen dat de ander zich gezien voelt, erkend en dankbaar. Daarnaast kan glimlachen ervoor zorgen dat je jezelf ook blijer voelt!

  3. Stop, kijk en luister
    Kom je ooit wel eens in de buurt van de cache, stop je en kijk je om heen om te kijken of er geen Dreuzels in de buurt zijn? Zo’n kleine pauze kun je ook toepassen op het leven buiten geocachen.
     

    Even loskomen van de technologie om aandacht te besteden aan de omgeving om je heen, helpt je om oog te hebben voor de dingen die je anders misschien gemist had: de kwetterende vogels, een bloem die bijna bloeit, de geluiden van de rivier in de buurt. Je zult nooit spijt krijgen van de tijd die je neemt om alles in je op te nemen.

Of je nu één of alle drie van deze tips volgt, ze zijn één voor één een aansporing om dankbaar te zijn. Net zoals je de cache-eigenaren bedankt in je logs, kun je ook in je dagelijks leven geluk verspreiden door dankbaar te zijn. Immers, dat is waar het bij geocachen om gaat!

Hoe gebruik jij je geocachevaardigheden in je dagelijks leven? Laat het weten in de reacties!