Hoe kan je plezier hebben aan het creëren van geocaches

Deze Geocacher uit de regio Seattle staan bekend om zijn futuristische, technologische en creatieve caches. Zijn caches bevatten elektronische elementen zoals lichtjes, knoppen, schermen en zelfs elektronische voetpedalen van een drumstel. Het maken van een speciale geocache met zoveel componenten is een ingewikkelde puzzel. De vindingrijkheid van Bouncebounce is de katalysator om het allemaal in elkaar te zetten.

Sinds hij in 2014 begon, heeft Bouncebounce de definitie van wat een cachecontainer is grondig veranderd. De technische vaardigheden en het extreem hoge detailniveau kenmerken zijn creaties en laten de cachers in verwondering achter.

Ben je in de buurt van Seattle? Zet de Bouncebounce caches dan op je Lijstje. Misschien inspireren ze wel je eigen cache creatie geest!

Geocaching HQ: Wat doe je naast Geocaching?

Ik ben een bouwkundig ingenieur. Maar ik heb het altijd leuk gevonden om dingen uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten, om nieuwe manieren te vinden om dingen te laten werken en problemen op te lossen.  

Geocaching HQ: Wanneer en hoe heb jij geocaching leren kennen?

In 2014 zijn we op familievakantie gegaan naar Newport, Oregon. Tijdens een bezoek aan het aquarium zagen we op hun website dat ze drie speciale caches te vinden hadden. Die hebben we gevonden en vervolgens al cachend van Newport naar Seattle op weg naar huis.   

Geocaching HQ: Door welke cache ben je verslaafd geraakt?

Terwijl we ons vanuit Newport naar huis cachten, stopten we in Astoria. G-7 (GC1B4FP, nu gearchiveerd) nam een alledaags item en maakte er een cache van. We waren eindeloos aan het zoeken, totdat een arbeider vroeg of we het al gevonden hadden. Met een duwtje in de rug kwamen we erachter en ik bracht de rest van de rit naar huis door met nadenken over hoe en waar ik zoiets zelf kon doen.

Geocaching HQ: Wat is het verhaal achter je gebruikersnaam?

Ik laat stuiterballen achter als ruilmiddel. Mijn zoon bedacht “Bouncy Ball”, wat zich ontwikkelde tot Bouncebounce.  

Geocaching HQ: Welke cache die je gevonden hebt is je favoriet?

Johnny Islands Throne Room (GC57ZJR). Deze cache heeft alles wat ik in een cache wil stoppen… puzzels, elektronica, details en FUN!

Geocaching HQ: wat houdt je bezig met het spel?

Het sociale aspect. Ik waardeer de feedback van geweldige logs waarin mensen de spanning delen die ik hen heb kunnen brengen. Events waarbij mensen mijn puzzeldoosjes kunnen ontgrendelen en ontdekken zijn leuk, maar ik vind het vooral erg leuk om gewoon met mensen te praten. Door alle positieve feedback die ik heb gekregen, denk ik altijd aan nieuwe manieren om geweldige ervaringen te creëren voor toekomstige caches.    

Geocaching HQ: Wat maakt voor jou een cache kwalitatief hoogwaardig?

Alles waaraan je kan zien dat de cache-eigenaar tijd en moeite heeft gestoken in het maken van de cache. Vaak krijg ik berichten van andere cachers die op zoek zijn naar advies of hulp, die ik graag ter beschikking stel. Ik ben ervan overtuigd dat kwaliteitscaches het spel spannender maken.  

Geocaching HQ: Wat is de beste aanpak om een geocache te creëren?

Als eerste heb je een locatie nodig die goed werkt en waar niet veel dreuzels zijn. Probeer items op die locatie te gebruiken die samensmelten met de omgeving en een leuke ervaring te creëren voor degenen die het vinden.

Geocaching HQ: Als iemand die dit leest op zoek was naar inspiratie, welk advies zou je hem of haar dan geven?

Neem de tijd en bouw iets dat lang mee gaat. Alles wat interactief is, is altijd leuk. Het allerbelangrijkste is dat het iets moet zijn waaraan je veel plezier beleeft bij het maken van het eindproduct. Het gaat om kwaliteit, niet om kwantiteit.  

Geocaching HQ: Je hebt een aantal ingewikkelde en uitdagende caches. Vind je het moeilijk om ze te onderhouden?

Als je de tijd neemt om een goede cache te maken, zou onderhoud geen probleem moeten zijn. Dit gezegd zijnde, kan de omgeving waarin de cache zich bevindt dat lastig maken. Voor mijn caches probeer ik er altijd voor te zorgen dat ik de juiste container en stroombron voor de locatie gebruik om deze problemen te voorkomen.  

Geocaching HQ: Heb je ooit een idee gehad waarvan je dacht dat het onmogelijk was?

Niets is onmogelijk, maar je moet beslissen hoeveel tijd en geld je wilt investeren in een cache.

Geocaching HQ: Heb je een favoriet tussen al je eigen actieve caches?

520 Travel Bug Hotel, één van mijn slimme gadget caches. Ik was in staat om deze cache zo te bouwen dat hij opgaat in de omgeving, zo goed dat ik berichten ontvang van cachers met de vraag waar de cache is, omdat het er zo echt uit ziet dat het ze niet willen aanraken. Een van mijn favoriete details is het waarschuwingsbord erboven, dat aangeeft dat het inderdaad een geocache is. Ik ben deze cache (en andere caches) voortdurend aan het aanpassen om nieuwe en spannende ervaringen te blijven geven aan degenen die ze vinden. Omdat het een schoon en veilig TB-hotel is, krijgt het regelmatig terugkerende bezoekers die TB’s ruilen.

Met een eindeloze hoeveelheid informatie, artikelen en video’s binnen handbereik hebben we de mogelijkheid om alles te leren. Het is gemakkelijk om in onze comfortzone te blijven, maar onze uitdaging aan jou is om iets nieuws toe te voegen aan je volgende cache, of om je eerste geocache te maken en deze te verbergen!

Het is altijd goed om iets nieuws te proberen, en wie weet, misschien maak je wel de volgende Geocache van de Week!

Andrew the Manager of Community Engagement at Geocaching HQ. He is typically laughing at his own jokes, getting into mischief with Signal, or looking for the next adventure.