Drie insider lijsthacks die door ervaren geocachers worden gebruikt

De Premium Lijstfunctie helpt je bij het organiseren van je geocachingleven, zodat je meer tijd kunt besteden aan het zoeken naar caches en genieten van de tijd met je geliefden. Om je te helpen het beste uit Lijsten te halen, delen we drie insider hacks die we van onze ervaren geocachingvrienden hebben geleerd.

Zorg dat elk vondst telt.

Als je op reis bent of sowieso krap in je tijd zit, wil je er zeker van zijn dat je alleen de beste geocaches vindt. Hier is hoe:

  1. Gebruik de zoekfunctie met filters op Geocaching.com.
  2. Beperk de zoekopdracht tot…. de gewenste locatie. Je kunt je zoektocht ook beperken door te zoeken op cachetype, als je al weet dat je geen tijd hebt om een mysterie op te lossen of een Wherigo te lopen. Zorg er daarnaast voor dat je “Beschikbaar” selecteert onder CACHESTATUS om ervoor te zorgen dat je geen caches gaat zoeken die op “Niet beschikbaar” zijn gezet door de plaatser.
  3. Voeg nu een minimum aantal aan favorietpunten toe. Klik op “Zoeken”.
  4. Sorteer de lijst die eruit komt op favorietpunten en selecteer de eerste 20 caches.
  5. Voeg deze toe aan je Lijst.
  6. Als je weet dat je op een afgelegen plek zult zijn, zorg er dan voor dat je de Geocaching®-app* opent en de Lijst voor offline gebruik downloadt. *Lijsten worden automatisch gesynchroniseerd tussen web en app.

Hou bij welke mysteriecaches je hebt opgelost met behulp van Lijsten.


Het oplossen van mysteriecaches is al ingewikkeld genoeg, dus je zou geen hersencapaciteit moeten verspillen met het bijhouden van welke je hebt opgelost. Gelukkig is er een geweldige manier om bovenop je opgeloste mysteries te blijven zitten met behulp van lijsten.

  1. Verander de coördinaten op de pagina van de mysteriecache als je hem hebt opgelost. Je kunt dit doen op Geocaching.com of in de Geocaching®-app en de oplossing zal automatisch gesynchroniseerd worden.
  2. Gebruik de zoekfilters om ze allemaal te vinden door “Ja” te selecteren onder het kopje HEEFT GECORRIGEERDE COÖRDINATEN.
  3. Zorg ervoor dat je ook “Niet gevonden” selecteert onder Cachestatus om ervoor te zorgen dat er alleen caches op de lijst terechtkomen waarvoor je nog een smiley moet verdienen.
  4. Voeg de caches die eruit komen aan een lijst toe en ga er snel op uit om de vruchten te plukken van je inspannende hersenactiviteit.

Vind alle caches die verstopt zijn door je favoriete cacheplaatser.

Als je al een tijdje aan het geocachen bent, dan zul je erachter komen dat er bij jou in de buurt geocachers zijn die net wat meer magie aan hun geocaches toevoegen. Als je geen enkele van hun leuke caches wilt missen, voeg ze dan toe aan een Lijst!

  1. Gebruik de zoekfilters om alleen geocaches van je favoriete cacheplaatser te vinden.
  2. Voeg hun naam toe aan GEPLAATST DOOR.
  3. Zorg ervoor dat je de CACHESTATUS op Beschikbaar en Niet gevonden zet en selecteer zoeken.
  4. Voeg de resultaten toe aan een Lijst en vind ze allemaal!

Welke tips voor Lijsten missen we nog? Deel ze met ons in de reacties!

When I'm outside I'm happy. Besides geocaching I love gardening, hiking, cooking and spending time with my wonderful two and four legged friends. Got eight legs? Sorry, but please stay far away from me!