Verander je recyclebare afval in een geocache—Halloweeneditie

Terwijl Halloween dichterbij komt, komen ook de griezelige geocaches dichterbij. Natuurlijk niet letterlijk, hopen we! Als je gevangen bent in het web van geocaching, vind je hier vijf manieren om alledaagse gerecyclede spullen te veranderen in spookachtige caches die zorgen voor genot…of schrik! Zou jij deze geocaches scharen onder een truc of traktatie?

1. Oud boek
Transformeer een oud boek dat je niet meer leest in een uitgeholde boekcache vol geheimen en spreuken…of ten minste een lachebekje voor diegenen die hem vinden!

📸: berresfamily

2. Koffieblik
Meestal wil je dat je geocache opgaat in de omgeving, maar in dit geval kan opvallen (of moeten we zeggen drijven?) je misschien een favorietpunt opleveren!

📸: Chicken Scratch NY

3. Vitaminepotjes
Maak een griezelig apothekerstafereel vol tincturen en toverdrankjes. Laat een hint achter in de geocachebeschrijving over met welk elixer cachers weer een lachebekje kunnen verdienen! Wil je er zelf één maken? Hier vind je hoe!

  1. Was en droog een leeg vitaminepotje af. Haal het etiket eraf en maak de buitenkant licht ruw met schuurpapier.
  2. Schrijf de naam van je drankje en de ontwerpen die je wilt hebben met een lijmpistool op het potje. Laat de lijm helemaal drogen. Tip: je kunt een potlood gebruiken om aan te geven wat je wilt zeggen of tekenen en dan dit voorbeeld volgen met het lijmpistool.
  3. Met krijtverf in de kleur van je keuze verf je de hele buitenkant van het potje, inclusief de deksel en zorg ervoor dat je ook de lijm over schildert. Laat de verf drogen. Tip: gebruik een schuimkwast om meer diepte aan de verf toe te voegen, door het op sommige plekken donkerder te maken.
  4. Als alles eenmaal droog is, kun je nog extraatjes toevoegen als het camoufleren van de dop met een stukje nepschors of steen.
  5. De laatste stap is om een watervast logboek en een pen toe te voegen en de perfecte plek te vinden om je spookachtige cache te verstoppen!
📸: Magia Mia

4. Een leeg pepermuntblik
Een leeg pepermuntblikje, een beetje verf, een paar erop gelijmde schoenveters en nog wat verf en je hebt een griezelig schattige geocache.
Vergeet niet het logboek toe te voegen!

📸: Dave Lowe 

5. Lege medicijnflesjes
Dit is zeker meer een truc dan een traktatie! Maak een cache met een combinatie van een waterdichte container, vitaminepotjes en medicijnflesjes voor het ultieme in trucage. Heb jij ooit wel eens zo’n cache gevonden?

📸: eat.sleep.cache.repeat.

Dat is nog eens upcyclen! Welke andere creatieve materialen heb jij wel eens gebruikt om een leuke geocachecontainers te maken? Deel het in de reacties!