Hoe vind je je eerste geocache: tips voor nieuwe cachers

Er is bijna niets als de spanning van het vinden van je eerste geocache. Je opent de cache en stapt opeens binnen in een wereldwijde schattenjacht die al die tijd al bezig is zonder dat jij het wist. Het voelt magisch.

Maar, zoals iedere cacher weet, kan er verwarring ontstaan voor die eerste vondst. Soms volgt die eerste vondst pas na een paar onbegrijpelijke DNFs (Niet gevondens). Maar vrees niet! Wij zijn hier met negen tips om de verwarring op te helderen en ervoor te zorgen dat het pad naar je eerste vondst een geplaveid pad is.

  1. Ken de precisie van je GPS
    De navigatie van je GPS zal je slechts tot ongeveer 9 meter (30 voet) brengen van de cache waar je naar op zoek bent. Als je eenmaal op de coördinaten bent, kun je je telefoon of GPS opbergen en op zoek gaan naar de geocache.

  2. Klassieke containers en verstopplaatsen
    Het geijkte voorbeeld van een geocache is het tupperware bakje in het bos, maar geocaches zijn vaak vermomd als stenen, bakstenen, vogelhuisjes of andere alledaagse voorwerpen. Nog iets om naar uit te kijken zijn typische containers als hergebruikte medicijnpotjes, ammoboxen en Bison® containers.

  3. Gebruik je geo-zintuigen
    Als je op zoek bent naar een cache, vraag jezelf dan af, wat hoort hier niet thuis? Wat voelt er anders? Een andere goede vraag: Wat ziet er te voor de hand liggend uit om de geocache te zijn? Soms is de meest voor de hand liggende plek precies waar de cache ligt.

  4. Tips voor het loggen
    Zorg ervoor dat je, als je de cache gevonden hebt, het fysieke logboek tekent en een log voor de geocache plaatst in de Geocaching®-app. Geocache-eigenaars en andere cachers houden ervan om een goede log te lezen, dus voel je vrij om je creatieve schrijversgeest aan het werk te zetten en details over je cache-uitje en je vondst in je online log te zetten.

  5. Neem vrienden mee
    Geen betere manier om een band met je vrienden en familie te krijgen, dan door jullie krachten te bundelen en samen op schattenjacht te gaan. Geocachen met vrienden is niet alleen een leuke buitenactiviteit, het verhoogt ook je kansen om caches te vinden.

  6. Bekijk de cachepagina
    Bekijk de cachepagina in de app of op de website, voordat je ernaar op zoek gaat. Caches zijn er in alle soorten en maten, dus het is goed om alvast een idee te krijgen over naar welk soort cache je op zoek bent. Cachepagina’s laten de grootte van de cache zien en de moeilijkheids- en terreinwaardes. Daarnaast kun je op de cachepagina vaak behulpzame informatie vinden in eerdere logjes of een hint.

  7. Het #1 gereedschap: een pen
    Om een geocache te loggen, moet het fysieke logboek getekend worden. Bij sommige geocaches ligt een pen of potlood in de container, maar bij de meeste niet. Zorg ervoor dat je altijd een pen bij je hebt, zodat je ieder logboek dat je vindt kunt tekenen.

  8. Respecteer je omgeving
    Zorg ervoor dat je geen bloembedden vertrapt, muren beklimt of bezittingen beschadigt bij het vinden van de cache. Een geocacher zou de locatie van een geocache weer zo moeten achterlaten als hij/zij de locatie gevonden heeft. Of nog beter, doe een CITO en laat de locatie beter achter dan je hem vond.

  9. Oefening baart kunst
    De beste manier om beter te worden in het vinden is oefenen. Met iedere geocache leer je iets nieuws, scherp je je geo-zintuigen en krijg je meer geocachekennis. Het is ongelooflijk hoeveel iemands perspectief kan veranderen zelfs tussen je eerste en je tiende vondst. Plotseling zie je overal potentiële geocacheverstopplekken iedere keer dat je naar buiten gaat en hiermee stijgt ook je aantal vondsten.

Welke vriendelijke tips heb jij voor geocachers die net beginnen?

Genevieve is a Marketing Manager at Geocaching HQ.