Lees meer over onze aarde voor Internationale EarthCache Dag en verdien een souvenir!

Op zaterdag 9 oktober en zondag 10 oktober heb je een unieke kans om iets nieuws over onze aarde te leren en een souvenir te verdienen! Alles wat je hoeft te doen is een EarthCache bezoeken, de taken om te loggen te voltooien en hem gedurende dat weekend online te loggen. In dit speciale weekend zijn alle niet-premium EarthCaches beschikbaar in de Geocaching App® voor iedereen.

EarthCaches hebben geen containers zoals andere geocachesoorten. In plaats daarvan brengen ze je naar een uniek geologisch kenmerk en leren je iets over hoe het gevormd is. Het recht voor je zien van het kenmerk, terwijl je er iets over leert, is veel gedenkwaardiger dan het online of in een boek bekijken van foto’s.

De souvenirafbeelding hierboven laat het vouwen van sedimentair gesteente zien. Alle gewelfde, gedraaide lagen waren oorspronkelijk plat, maar werden samengedrukt en vervormd door langzame en krachtige processen, zoals de beweging van tektonische platen die tegen elkaar aan drukken.

Wat voor soort EarthCache wil jij bezoeken op Internationale EarthCache Dag?

Cathy is a Community and Volunteer Support Specialist at Geocaching HQ. She has been geocaching since 2003 and loves supporting both the geocaching game and community!