Tips en trucs voor cache-onderhoud

Je hebt je eerste geocache verstopt en denkt bij jezelf: wat nu? Eén van de belangrijkste onderdelen van het hebben van je eigen geocache is hem goed onderhouden. Om je te helpen je geocache na publicatie spic en span te houden, hebben we hier zes tips en trucs voor het goed onderhouden van je geocache.

  1. Bekijk de logs regelmatig
    Als cache-eigenaar krijg je via e-mail meldingen van iedere log op je geocache. Je moet iedere log lezen om informatie te krijgen over veranderingen in het gebied of aan de cache. Geocachers voegen vaak informatie toe over hun ervaring bij het vinden van de cache en laten soms weten of er iets aan de cache geüpdatet of veranderd moet worden.

  2. Hou de cachepagina up-to-date
    Je cache verandert misschien in de loop der tijd, dus hou je cachepagina up-to-date met nieuwe informatie door je cachepagina te wijzigen. Je kunt plaatjes en foto’s op de pagina wijzigen, de coördinaten updaten of de hint updaten. Actuele informatie op je cachepagina is erg belangrijk om mensen op de hoogte te houden over de cache en de omgeving in de buurt van je cache. Onthoud dat dit alleen voor kleine updates is. Je moet contact opnemen met je reviewer als je grote wijzigingen in je cache wilt doorvoeren.

  3. Controleer je cache fysiek
    Eén van de meest gebruikelijke manieren om onderhoud aan je cache uit te voeren is zelf de cache controleren. Door het bezoeken van de gegeven coördinaten weet je of de cachebehuizing beschadigd is en vervangen moet worden of dat de cache weg is. Een goede cache-eigenaar heeft reservecontainers bij zich, als hij de cache bezoekt, voor het geval de cache vervangen moet worden. Als je de behuizing moet vervangen, kun je de cache deactiveren bij je beheerderstools om de gemeenschap te laten weten dat de cache nu niet beschikbaar is. Als je alles weer in orde hebt gebracht, kun je je cache weer activeren!

  4. Vervang het logboek en de inhoud als ze nat zijn
    Als cache-eigenaar is het handig om extra logboeken bij je te hebben, zodat je ze kunt vervangen. Omdat geocaches bloot staan aan de elementen, worden de meeste cachebehuizingen soms nat of lopen vol met water. Het is het beste om het logboek iedere paar maanden te vervangen, zeker als de cache verstopt is op een plek met regenachtige of vochtige omstandigheden. Naast het vervangen van het logboek zou je ook de rest van de inhoud van de container moeten controleren, waaronder de ruilitems.

  5. Controleer de trackable-inventaris
    Naast het logboek en de ruilitems zitten er misschien ook trackables in je cache. Een andere vorm van onderhoud aan je cache is het controleren van de trackable-inventaris. Soms klopt de locatie op de lijst van de trackable niet meer met de eigenlijke locatie. Als je ziet dat een trackable op de lijst in je cache op de website staat, maar niet fysiek in de cachebehuizing zit, moet je de trackable als vermist opgeven.

  6. Maak de omgeving schoon
    Als laatste zou je ook altijd het gebied waar je cache ligt moeten schoonmaken, als je onderhoud aan je cache uitvoert. Als geocachers willen we altijd zorgen voor het milieu en kwaliteitsgebieden onderhouden, zodat anderen die kunnen ontdekken. Cache In Trash Out (CITO) is een mantra dat je altijd in gedachten moet houden tijdens het cachen, maar ook bij het onderhouden van je eigen cache. De geocache-ervaring is altijd beter, als je niet tussen het afval hoeft te zoeken om de cache te vinden.

Met al deze tips, ben je beter voorbereid om je geocache te komende jaren te onderhouden. Om nog meer te weten te komen, kun je in onze Kennisbank het artikel Ownership after publication lezen.

Mackenzie is a Senior Community Manager at Geocaching HQ. Born and raised in the Pacific Northwest she loves finding new geocaches and exploring the area. You will typically find her out on the coast discovering new lighthouses.