2022 is het jaar van de plaatsing

We weten allemaal dat het spel geocaching niet kan bestaan zonder geocaches. Sommige zijn ouder (bijna historisch) en geliefd, maar het spel zou niet voort kunnen bestaan zonder nieuwe en opgefriste cacheplaatsingen. Daarom nodigt Geocaching HQ je uit om in 2022 het jaar van de plaatsing te vieren!

Door het jaar heen zullen we dieper ingaan op alle aspecten van het plaatsen van caches. We zullen blog posts plaatsen over een verscheidenheid aan onderwerpen over cache-eigenaarschap, maar ook speciale projecten om de cacheplaatsers die het wereldwijde geocachespelbord mogelijk maken, in de schijnwerpers te zetten en te vieren.

We kijken er ook naar uit om verhalen van cachers en gemeenschappen te delen die unieke en innovatieve methodes laten zien om het spelbord fris te houden. Kijk naar Canada voor één fantastisch voorbeeld, het jaarlijkse Vancouver Island Hide and Go Cache (Plaats en ga cachen, HAG). Het project, dat zijn 18e jaar ingaat, moedigt cachers aan om hun bestaande caches te beoordelen om te zien of het tijd is om die caches die een goed leven hebben gehad te vervangen door iets nieuws, of ze te archiveren zodat iemand anders dat plekje kan gebruiken. Iedere HAG heeft een speciaal thema (het thema voor 2022 is Phobias) met prijzen in verschillende categorieën zoals beste puzzel, geweldige serie en beste camouflage/container. Er werden afgelopen jaar meer dan 400 leuke nieuwe caches gepubliceerd naar aanleiding van HAG!

We weten dat het niet altijd makkelijk is om te bepalen of een cache het eind van zijn levensduur heeft bereikt. Veel caches uit de vroege jaren 2000 bijvoorbeeld doen het nog steeds goed (en zorgen voor leuke mogelijkheden om de Jasmer Challenge te voltooien). Alleen dat een cache ouder is of zelden gevonden wordt, hoeft geen reden te zijn om hem te archiveren. Maar je hebt er misschien één liggen die de meeste plaatselijke geocachers al gevonden hebben en die op een plek ligt waar niet veel toeristen komen. Het zou dan tijd kunnen zijn om hem te archiveren en de plek vrij te maken, of je kunt erover nadenken om een nieuwe en verbeterde cache te maken!

Wanneer en hoe je het spelbord kunt verversen is slechts één van de vele cacheplaatsingsonderwerpen waar we het in 2022 met jullie over willen hebben. Hoe beslis jij wanneer het tijd is om je cache gedag te zeggen? Organiseert jouw lokale gemeenschap zoiets als de geocachers op Vancouver Island om nieuwe caches aan te moedigen? Deel hieronder je reacties!

Hopelessly addicted cacher and Geocaching HQ's public relations manager.