Adventure Lab in de schijnwerpers: Le polder Sebastopol

Het eiland Noirmoutier ligt voor de kust van Bretagne in noordwest Frankrijk. Het staat bekend om zijn stranden van fijn zand, geliefde lokale zout en schelpdieren en planten en dieren die het goed doen in het natte, moerassige terrein. Le polder Sebastopol, een Adventure in het eilandstadje Barbatre, richt zich op het natuurlandschap, terwijl het avonturiers door een natuurreservaat leidt dat op land ligt dat heroverd is op de Atlantische Oceaan. Trek je rubberlaarzen aan en bereid je voor om deze speciale plek te verkennen.

De naam van het Adventure, Le polder Sebastopol, wat ook de naam is van het natuurreservaat, heeft zijn wortels in de landbouwkundige geschiedenis van de regio. Polder is een Nederlands woord dat laagliggend land beschrijft dat is heroverd op de zee om gebruikt te worden voor landbouw. Boeren hebben de polder in de 19e eeuw gemaakt om als landbouwgrond te gebruiken, maar nadat jaren van overstromingen het land ongeschikt hebben gemaakt voor landbouw, heeft de gemeenschap van Noirmoutier het gebied heringericht als natuurreservaat.

Terwijl je door het moerasgebied loopt, op zoek naar de antwoorden op de vragen bij iedere Adventurelocatie, krijg je een goed beeld van het unieke ecosysteem en landschap op het eiland. De locaties in de buurt van de “Gois” en de wadden zijn extra interessant.

De vierde locatie in de lijst van dit niet-opeenvolgende Adventure is Le Gois. De “Gois” is een verhoogde weg van 4,2 kilometer die Noirmoutier met het vasteland van Frankrijk verbindt. Tot 1971 was het de enige weg die het eiland met het vasteland verbond. Maar, ondanks de belangrijke verbinding die de weg vele jaren lang was, komt hij maar een paar uur per dag tevoorschijn. Om de verhoogde weg te zien, moet je in een tijdsbestek van 1,5 uur voor of na eb langskomen. Op alle andere tijdstippen staat de weg onder water.

Voor natuurliefhebbers zal de locatie van het Adventure bij de wadden (les vasières) in het natuurreservaat eruit springen. Voor veel vogelsoorten zijn de wadden een favoriete rust- en foerageerplaats voordat ze verder trekken. Kijk eens of je enkele van de 210 soorten vogels die Noirmoutier bezoeken kunt ontdekken, nadat je de vraag op de locatie beantwoord hebt.

Afbeelding BIGLU72.

Heb jij de Adventure Lab®-app gedownload en er één voltooid? Deel je meest gedenkwaardige Adventures in de reacties en ga dan op pad om je volgende Adventure te vinden!

Genevieve is a Marketing Manager at Geocaching HQ.