Časté dotazy: Aktuality ohledně verze Geocaching Premium pro nové předplatitele

Celých uplynulých 21 let jsme se navzdory rostoucím nákladům velmi snažili udržet původní ceny za Geocaching Premium. Teď ceny aktualizujeme, abychom dál mohli poskytovat celosvětové komunitě geocachingu služby na vysoké úrovni, zároveň ale odměníme současné prémiové členy za jejich dlouhotrvající věrnost a podporu.

Sestavili jsme seznam otázek a odpovědí, který pomůže zpřehlednit chystané změny.

Od kdy nové ceny platí?
Aktualizované ceny prémiového členství v Geocachingu platí pro nová předplatná koupená po 6. červnu 2023. Stávajících prémiových členů se změna netýká.

Na kolik se ceny zvyšují?
Po 6. červnu 2023 bude nové roční prémiové členství koupené v USA za cenu 39,99 USD a nové měsíční prémiové členství tu bude za 6,99 USD. Pro země Evropské unie, které platí eurem, bude nové roční členství za 39,99 € a nové měsíční členství za 7,99 €. Ceny se můžou lišit v závislosti na místní měně a místních daních.

Základní členství bude i dál zdarma.

Jsem stávající prémiový člen. Dotknou se mě změny?
Pokud k 6. červnu 2023 budeš prémiovým členem a zůstaneš jím i nadále, zvýšení cen se tě nebude týkat.

Když ti prémiové členství vyprší, budeš mít k dispozici 30denní přechodnou dobu, během které pro tebe stále budou platné staré ceny.

Kde zjistím, jaký členský plán mám?
Pokud máš předplatné koupené přes mobilní aplikaci Geocaching® app, podívej se na svoje členství v obchodu App Store nebo Google Play.

Pokud máš předplatné pořízené přes web Geocaching.com, najdeš svůj typ členství v Nastavení na kartě účtu.

Jak fungují staré ceny?
Staré ceny jsou ceny členství nabízené členům, kteří mají k 6. červnu 2023 již pořízené prémiové předplatné. Výše starých cen je stanovena podle cen ročního prémiového členství platných v tento den.

Aby ti zůstal nárok na staré ceny, musíš si předplatné obnovit nejpozději do 30 dnů po jeho vypršení. Pokud si během tohoto 30denního období předplatné neobnovíš, ztratíš nárok na staré ceny a předplatné si budeš moct koupit jen za aktuálně nabízenou standardní částku.

Jako příklad uvedeme, že v USA je stará cena za roční prémiové členství 29,99 USD a za měsíční pak 5,99 USD, a to před započtením daní. Místní staré ceny se můžou lišit v závislosti na měně a daních v tvojí zemi.

Budou se ceny lišit v závislosti na měně používané v mojí zemi?
Ano, nové ceny se můžou lišit v závislosti na místní měně a místních daních.

Je v ceně prémiového členství pro státy Evropské unie už zahrnuta DPH?
Ano, ceny, které vidíš, jsou včetně daně z přidané hodnoty (DPH), kterou platíme finančním úřadům jiných zemí. Sazby DPH se v různých zemích liší. Ceny včetně DPH v eurech za měsíční a roční prémiové členství ale máme pro zjednodušení ve všech zemích Evropské unie stejné, a to bez ohledu na rozdíly v konkrétních sazbách DPH.

Co když mám nevyužitý kód na zkušební členství, anebo kód, kterému končí platnost po 6. červnu 2023?

Pokud máš zkušební členství s platností do 31. prosince 2023, tak toto členství budeme uznávat. Další informace o využití zkušebního členství najdeš v našem Centru nápovědy.

Pokud budeš chtít po vypršení zkušebního členství i nadále být prémiovým členem, budeš si muset koupit nové prémiové členství. Když si nové prémiové členství koupíš do 30 dnů od vypršení toho zkušebního, budeš mít nárok na starou cenu.

Co když mám nevyužité dárkové členství?
Kódy na bezplatná i placená dárková členství budeme uznávat bez ohledu na datum jejich nákupu a aktivace až do doby, než vyprší (kódům na bezplatné dárkové členství většinou končí platnost na konci příslušného roku).

Pokud budeš chtít po vypršení dárkového členství i nadále být prémiovým členem, budeš si muset koupit nové prémiové členství. YNa staré ceny máš nárok, pokud jsi aktivoval(a) své dárkové členství a jsi prémiovým členem 6. června 2023 nebo ti k tomuto datu prémiové členství vypršelo před max. 30 dny.

Jak můžu přejít z měsíčního členství na roční?
Pokud máš členství koupené přes aplikaci Geocaching® app, musíš nejdřív zrušit v App Store nebo Google Play automatické prodloužení měsíčního členství. Potom si můžeš přes aplikaci Geocaching® app koupit nové roční prémiové členství vybráním této možnosti.

Pokud máš členství koupené přes web Geocaching.com, můžeš postupovat podle pokynů v Centru nápovědy.

Když budeš přecházet z měsíčního prémiového členství na roční, začne ti to nové ode dne, kdy končí platnost posledního měsíčního období. Když měsíční členství zrušíš a nákup ročního provedeš do 30 dnů od konce platnosti posledního období, budeš mít nárok na starou cenu.

Co se stane, když si u prémiového členství zruším automatické prodloužení, ale budu i dál chtít prémiové členství za starou cenu?
Pokud si nové prémiové členství koupíš do 30 dnů od konce platnosti toho předchozího, budeš ho mít za starou cenu. V případě, kdy mezi datem konce platnosti a datem obnovení členství uběhne delší doba (30 dní nebo víc), už nebudeš mít staré ceny k dispozici.

Jaký bude tohle mít vliv na zážitky na webu Geocaching.com?
Všechny kešky kromě těch, které jsou vyhrazené pro prémiové členy, budou na webu Geocaching.com i dál zdarma dostupné všem hráčům. Na tom se nic nemění už od září roku 2000, kdy jsme web spustili.

Jsou původní ceny zaručeny navždy?
Ne, původní ceny nejsou zaručeny navždy. I když nemůžeme slíbit, že původní ceny zůstanou stejné, nemáme žádné aktuální plány na budoucí zvýšení cen.

Poznámka: Ceny pro zakládající členy se v budoucnu nezvýší jako součást slibu učiněného při prvním předplacení v roce 2002.

Geocaching HQ is where the tools for your geocaching adventures are created and maintained. Founded in 2000, we are dedicated to inspiring and enabling adventure, exploration, and community through a unique combination of outdoor recreation and location-based technology.