Voor je op pad gaat: wandeltips

Eén van de vele dingen die geocachers gemeen hebben is een liefde voor buiten spelen en het hele jaar door op ontdekkingstocht gaan. De natuur kan onvoorspelbaar zijn, dus het is belangrijk dat je zo voorbereid mogelijk op pad gaat om ervoor te zorgen dat je een geweldige tijd hebt!

Maak een plan voor de tijd die je hebt
Geocache-uitjes kunnen op zoveel manieren geïnspireerd worden: een trail die aangeraden wordt, een nieuw plaatsje om te ontdekken of een cache die je al een tijd wilt vinden. Zorg ervoor dat je een bestemming kiest waarvoor je voldoende tijd hebt op de dag dat je gaat en vertel anderen waar je heen gaat. Haast kan leiden tot een afwijking van je plan waarbij jij en je groep later buiten zijn dan verwacht of op een plek waar je niet van plan was heen te gaan.

Als je bent zoals ik voeg je aan het eind van je dag “nog één” (of twee…of drie) caches toe, omdat ik meer tijd heb of ik verleid wordt door ongevonden caches op mijn kaart. Als je denkt dat je niet genoeg tijd hebt, bewaar die caches dan voor een ander avontuur!

Check het weer en de toestand van de paden
We hebben een gezegde in de Pacific Northwest: “er is geen slecht weer, alleen slechte planning!” Het bekijken van het weer of de toestand van de paden helpt je om de kleding en spullen mee te nemen die je nodig hebt om succesvol te zijn. Als het pad glad is vanwege ijs, heb je misschien schoenen met spikes nodig. Zelfs de juiste jas kan al een groot effect hebben op hoe comfortabel je je voelt tijdens je trip, dus weten hoe warm het wordt en of het gaat regenen zorgt ervoor dat je komt waar je heen wilt.

Neem de juiste spullen mee
Er zijn tijden geweest dat ik bijna alles behalve de gootsteen meenam op een geocachetrip omdat er zoveel mogelijkheden waren voor wat ik nodig had of elementen die ik tegen kon komen! Bekijk de beschrijving en recente activiteit op de geocachepagina’s op je lijst om ervoor te zorgen dat je de juiste spullen bij je hebt om de caches die je wilt vinden te bereiken. Neem een EHBO-doos mee voor het geval jij of anderen gewond raakt en gereedschappen die je nodig hebt om het terrein te overwinnen om je doelen voor die dag te halen. Van kayaks tot wandelstokken tot bandana’s tot sneeuwschoenen kan de juiste uitrusting een groot verschil maken. En vergeet natuurlijk je pen niet!

Neem snacks en water mee
Je lichaam heeft brandstof nodig om door te gaan, dus wat snacks en water meenemen om je op gang te houden, zorgt dat je blij blijft tijdens je uitje. Meer meenemen dan je denkt nodig te hebben zorgt ervoor dat je nog wat voedsel hebt als je ergens vertraging oploopt.

Kennis is macht – hoe meer je weer voor je op pad gaat en hoe beter je voorbereid bent, hoe groter de kans op succes is!

With innate curiosity and a GPS device in hand, Jessie is a geocaching virtuoso. Her passion for discovery has led to seeing the planet through a geocaching lens—one where every step is a clue, and every find is a victory.