Vier tips om kwaliteitsgeocaches te plaatsen

In 18 jaar is geocaching gegroeid van een enkele container in de bossen van Oregon naar een wereldwijd spel met jaarlijks meer dan 3 miljoen actieve deelnemers en meer dan 3 miljoen geocaches. Het afgelopen jaar hebben Geocaching HQ vrijwillige reviewers bijna 8.085 caches per week gepubliceerd. Wauw; dank je wel, reviewers!

Die groei betekent dat je bijna overal ter wereld een geocache in de buurt kunt vinden. Maar het betekent ook dat de geocacheverzadiging toeneemt. In sommige regio’s wordt het moeilijk om een plek te vinden om je cache te plaatsen.

Terwijl het aantal geocachers en geocaches blijft groeien, moedigen we je aan om ervoor te zorgen dat iedere cache die je plaatst van goede kwaliteit is. We weten dat iedereen een andere mening heeft over wat een “kwaliteitscache” is, maar hier zijn een paar stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat anderen van je cache kunnen genieten:

  1. Vind veel caches voordat je er zelf één plaatst. Dit laat je zien hoe verschillend geocaches kunnen zijn. We raden je aan minstens 20 geocaches te vinden, voordat je er zelf één verstopt.
  2. Denk na over je favoriete geocaches en waarom je ze zo geweldig vond. Was het de locatie? De container? Het verhaal op de cachepagina? Probeer je favoriete elementen mee te nemen, maar ook wat van je eigen creativiteit toe te voegen.
  3. Zorg ervoor dat je geocachecontainer waterdicht is en de elementen kan doorstaan. Het is beter om een luchtdichte container te gebruiken dan een plastic zak.
  4. 4. Onderhoud je geocache. Dit betekent dat je het logboek vervangt als het vol is, af en toe bij je cache langsgaat om te kijken of alles nog in orde is en dat je snel reageert op “Onderhoud nodig”-logs. Vergeet niet dat je als cache-eigenaar een onderhoudstool op je Dashboard hebt zitten, zodat je altijd het laatste nieuws over je plaatsingen bij de hand hebt.

Je kunt zien welke geocaches anderen aanraden door naar het aantal Favorietpunten te kijken dat elke cache gekregen heeft. Favorietpunten kun je vinden op iedere cachepagina en in de lijst met zoekresultaten. Premiumleden kunnen 1 Favorietpunt uitdelen voor iedere 10 caches die ze vinden en kunnen de zoekresultaten sorteren op basis van meest-gefavoriteerde caches.

Nu het weer begint te veranderen is het een goed moment om je geocaches in orde te brengen voor het komende seizoen. Als je een beginnend plaatser bent, gebruik deze tijd dan om te bedenken wat voor soort geocaches je aan de wereld toe wilt voegen! Kijk iedere week naar de Geocache van de Week voor meer inspiratie. Kijk zeker even naar de plaatsingsrichtlijnen en doe mee aan de Geocachers Hiders Quiz! Wat zijn jouw beste tips voor het verstoppen van een kwaliteitscache? Deel je inzichten hieronder!