Milieu-initiatieven van geocaching

Bij Geocaching HQ zetten we ons in voor het milieu en blijven we milieuvriendelijke praktijken modelleren en een positieve bijdrage leveren aan onze wereld. Het beste resultaat om deze doelen te bereiken is als de geocaching community en HQ samen werken. Van EarthCaches en Geoawares tot partnerschappen met milieuagentschappen, hier zijn zes initiatieven waaraan HQ deelneemt om geocachen, wonen en werken duurzamer te maken.

EarthCaches
EarthCaches bieden de mogelijkheid om geologische lessen te leren en ontzagwekkende geologische locaties te bezoeken. Bezoekers zien hoe onze planeet wordt gevormd door geologische processen, hoe we de hulpbronnen beheren en hoe wetenschappers bewijs verzamelen. EarthCaches zijn een aardwetenschappelijke les en de cachepagina bevat logtaken die alleen op die locatie geleerd kunnen worden.

Geoawares
Er zouden geen EarthCaches zijn zonder Geoawares! Geoawares zijn toegewijde EarthCache-reviewers die dit type cache faciliteren, zodat geocachers overal ter wereld kunnen genieten van EarthCaches. Het zijn vrijwilligers met een wetenschappelijke achtergrond die samenwerken met EarthCache-eigenaren om de best mogelijke inzendingen te ontwikkelen.

Betrekkingen met milieuagentschappen
Lokale geocachinggemeenschappen ontwikkelen relaties met parkdepartementen en landbeheerbureaus om doordachte geocache-verstopplekken, milieubewustzijn en natuurlijk geocaching aan te moedigen! Deze partnerschappen laten geocachers kennismaken met nationale parken, openbare terreinen en andere lokale natuurlijke omgevingen. In ruil daarvoor werken geocachers samen met deze agentschappen aan projecten ter verbetering van het milieu.

CITO (Cache In Trash Out®)
CITO is een milieu-initiatief dat wordt ondersteund door de geocachinggemeenschap. Sinds 2002 heeft CITO bijgedragen aan het behoud van de natuurlijke schoonheid van cachevriendelijke omgevingen. In die tijd hebben meer dan 363.000 mensen vrijwilligerswerk gedaan bij 18.000 events. Bovendien verdienen geocachers speciale souvenirs wanneer ze tijdens het CITO-seizoen CITO-events bijwonen.

Geocaching HQ Partnerschappen
Geocaching HQ werkt samen met gelijkgestemde merken over de hele wereld om mensen over geocaching te vertellen, trackables weg te geven en vertellenswaardige verhalen te creëren. Organisaties zoals ecokeepers helpen kinderen om naar buiten te gaan en hun wereld te verkennen, terwijl Mountain Warehouse je uitrusting verzorgt, zodat je het meeste uit het buitenleven kunt halen. Houd hier in gaten of er nieuwe Geocaching-partnerschappen zijn.

Geocaching HQ Green Team
Vorig jaar kwam een groep Lackeys van Geocaching HQ bij elkaar en vormde het Geocaching HQ Green Team – een commissie die zich inzet om het kantoor milieuvriendelijker te maken. Sommige van de initiatieven zijn de overgang naar oplaadbare batterijen, het standaard dubbelzijdig printen en het neerzetten van afvalbakken voor het composteren van papieren handdoekjes in de toiletten.

Hoe word jij milieubewust? Deel enkele van je eigen duurzaamheidstips met de rest van de gemeenschap in de reacties en laat ons weten hoe jij geocacht en leeft met de aarde in gedachten!