De verborgen voordelen van geocaching

Geocachen geeft je een overvloed aan verbeteringen aan je algemene gezondheid. Vaak zijn we zo geconcentreerd op het vinden van de geocache dat we helemaal vergeten dat er nog andere voordelen zijn. Van het verminderen van stress tot het ervoor zorgen dat je een breder ontwikkeld persoon wordt, zijn hier vijf redenen waarom geocaching goed voor je is.

Vermindert het stressniveau

Werkgerelateerde stress draagt bij aan veel ziektes, dus als je de tijd neemt om andere activiteiten te ondernemen zorgt dit ervoor dat je je werk even vergeet en meer ontspant, waardoor het risico om ziek te worden afneemt.
Met geocachen kun je genieten van de mooie omgeving, het avontuur dat je zojuist bent aangegaan en de pure magie van het buiten zijn.

Geeft je humeur een opkikker

Het aangaan van nieuwe avonturen, het ontmoeten van nieuwe mensen en het leren van iets nieuws kan allemaal bijdragen aan je geluk. Zelfs als je alleen maar het Logboek leest en dagdroomt over je volgende geocache-avontuur, voel je een piek in spanning en dopamine.

Scherpt je vaardigheden

Onderzoeken hebben aangetoond dat het uitdagen van je hersenen met activiteiten zoals puzzeltjes en het oplossen van vraagstukken, je levensverwachting kan verhogen, je een betere kwaliteit van leven geeft en je algemene gezondheid doet toenemen. Het oplossen van Mysteriecaches en het maken van je eigen caches zijn een goede manier om je hersenactiviteit toe te laten nemen en deze vaardigheden te verbeteren!

Houd je in het heden

Rond de feestdagen is het erg makkelijk om verstrikt te raken in de drukte van materiële bezittingen en cadeautjes. De herinneringen die je het langste bijblijven, komen echter niet van het verzamelen van “dingen” maar juist van de momenten in het leven waar we even een pauze nemen om alles te overdenken. Je zult nooit spijt krijgen van de tijd die je neemt om alles in je op te nemen.

Het maakt je sterker

Naast de endorfines, gewichtsverlies en de energie die je krijgt van de inspanning, maakt geocachen je ook nog sterker op andere manieren. Door het overwinnen van angsten en obstakels leert je brein wat je allemaal kunt en opent dit meer mogelijkheden in de toekomst! Start met waar je comfortabel mee bent en wie weet wordt dat in de toekomst een stevige wandeling naar een T4/T5 geocache. Of probeer een geocache te vinden die moeilijk maar wel toegankelijk is met handicaching!

Heeft geocaching jouw leven in positieve zin veranderd of je mentale vaardigheden aangescherpt? Deel je verhalen over het verbeteren van je gezondheid door geocaching in de reacties hieronder!