Het is altijd het seizoen voor trackables

Geocaching trackables voegen een heel nieuw niveau van plezier toe aan het spel! Welk seizoen het ook is, trackables zijn altijd een goed idee. Trackables zijn geocachingspelonderdelen die het bezit zijn van geocachers. Iedere trackable heeft een unieke trackingcode en de eigenaar verbindt er een doel aan. Het doel kan zijn om te reizen naar een ander land of om zoveel mogelijk stranden te bezoeken, je kunt het zo gek niet bedenken!

Je kunt ze meenemen, ontdekken en zelfs verzamelen! Trackables worden in caches achtergelaten om daar weer door andere geocachers te worden meegenomen, die ze helpen hun doel te bereiken, maar trackables zijn ook populair op events. Als je een trackable vindt in een geocache, zorg er dan voor dat het jouw doel wordt om de trackable te helpen zijn doel te bereiken!

Als trackables nieuw voor je zijn of je wel een opfrissertje kunt gebruiken, hebben we hier een gids van belangrijke trackabletermen voor je, zodat je weet wat je moet doen, als je de volgende keer een trackable in een cache tegenkomt.

Trackablewoordenlijst:

Meenemen of pakken
Als je een trackable meeneemt om naar een andere geocache te brengen, moet je zijn bewegingen loggen op Geocaching.com of in de app. De twee logopties die je hebt zijn “Meenemen uit [cachenaam]” en “Pakken”. Als je de trackable meeneemt uit de cache waarin hij geregistreerd staat, kies je voor meenemen. Als je de TB ergens anders vandaan hebt, kies je ervoor om hem te pakken.

Ontdek
Dit is een logoptie voor trackables die aangeeft dat je de trackable gezien hebt, maar hem niet hebt verplaatst. Op geocache-events “ontdekken” geocachers vaak de trackables in de verzamelingen van anderen.

Vermist
Als een trackable al een tijdje vermist is, kan de eigenaar van de trackable of de eigenaar van de cache waarin de trackable zich zou moeten bevinden de TB als “vermist” opgeven. Dit haalt hem uit de cache-inventaris en verplaatst de trackable naar een “onbekende locatie”, zodat anderen weten dat de TB niet langer in de cache zit.

Verzamelbaar
Trackable-eigenaars kunnen ervoor kiezen om hun trackables op “verzamelbaar” of “niet verzamelbaar” te zetten. “Verzamelbaar” kan betekenen dat de eigenaar ervoor gekozen heeft om de TB in zijn persoonlijke collectie te bewaren, of, als je de TB in een cache vindt, dat ze het prima vinden als jij hem houdt en in je eigen collectie plaatst. “Niet verzamelbaar” geeft aan dat het voorwerp moet blijven reizen. De pagina van de trackable geeft aan wat de voorkeur van de eigenaar is. Als de pagina aangeeft dat de eigenaar geen voorkeur heeft opgegeven, dan moet je ervan uit gaan, dat het voorwerp niet verzamelbaar is.

Wat zijn jouw beste tips voor trackables?

Geocaching HQ is where the tools for your geocaching adventures are created and maintained. Founded in 2000, we are dedicated to inspiring and enabling adventure, exploration, and community through a unique combination of outdoor recreation and location-based technology.