Geocaching voor kinderen die thuis les krijgen

Op zoek naar manieren om je kinderen betrokken te houden tijdens je plannen om terug naar school te gaan? Je hebt geluk! Geocaching is een mooie manier om kinderen praktijkervaring te geven in natuurwetenschap, schrijven, lichamelijke opvoeding, begrijpend lezen en zelfs fijne motoriek.

Hier zijn een paar leuke en unieke manieren hoe je met geocaching terug naar school kunt. Bereid je voor op het maken van fouten, een rommeltje en geocaching!

Geocaching is een mooi gereedschap voor zowel lol als leren. Hier zijn een paar ideeën voor hoe geocaching gebruikt kan worden als een gereedschap om kinderen les te geven:

  1. Meetkunde. Aardrijkskunde is natuurlijk logisch, maar geocaching kan ook goed gebruikt worden voor het leren van meetkunde. Satellieten gebruiken trilateratie om GPS-locaties te vinden en je kunt dit gebruiken om kinderen op een praktische manier te laten nadenken over lijnen en hoeken. Bekijk dit artikel over de wetenschap van hoe satellieten werken als een goed startpunt!
  2. Schrijven. Als je gaat caches, laat je kinderen dan hun eigen logs schrijven. Je kunt ze laten vertellen hoe ze de cache gevonden hebben, wat ze er het leukst aan vonden of iets anders waar je je op wilt richten.
    En ze kunnen zolang zijn als je wilt – zolang dat maar onder de 4000 lettertekens blijft, natuurlijk!
  3. Begrijpend lezen. Cachebeschrijvingen bevatten vaak handige tips over de plaatsing van de cache, of soms wordt gewoon verteld waarom een cache op een bepaalde plek is verstopt. Laat in beide gevallen je kinderen de hele cachebeschrijving lezen voordat ze de cache vinden. Ze kunnen zelfs woorden aanwijzen die ze nog niet kennen die zo kunnen worden toegevoegd aan hun woordenschat!
  4. Lichamelijke opvoeding. Rondjes rennen? Saai! Op zoek naar een geocache? Superleuk! Kies caches langs paden, multicaches of caches met een hoge terreinwaarde voor de beste gymles ooit!
  5. Fijne motoriek. Voor de jongere kinderen is het vinden van een cache, de dop eraf schroeven en zelfs hun initialen schrijven (als ze dat kunnen) een goede manier om te werken met hun kleine spiertjes en het oefenen van behendigheid.

Op zoek naar meer lessen? Bekijk dit artikel over hoe je terug naar school gaat met geocaching of bezoek onze GeocachingEdu-pagina waar ouders, onderwijzers en opvoeders handige bronnen kunnen vinden over hoe geocaching in het leslokaal geïntegreerd kan worden.

Sarah is a French-speaking Marketing Coordinator at Geocaching HQ. She likes cats and musicals, but only separately. In her spare time you can find her knitting, snuggling her cat, and waiting impatiently for the next season of Cosmos.