Adventure Lab® in de schijnwerpers: Scary stories to tell in the dark Venice

Met Halloween in het vooruitzicht komen we in een spookachtige stemming. Cachers kunnen deze Adventure, Scary stories to tell in the dark Venice, vinden in het hart van één van Italië’s meest iconische steden. Venetië, met zijn Renaissancegeschiedenis, elegante architectuur en betoverende kanalen, staat bekend om haar schoonheid; maar een stad met zo’n lange geschiedenis, heeft ook heel wat spookverhalen.Deze locaties zullen zeker de rillingen over je rug laten lopen.

Het Scary stories to tell in the dark Venice Adventure, gemaakt door su_man_uel, heeft vijf etappes die samenhangen met vijf spookachtige legendes die, volgens su_man_uel, “horen bij het geheime deel van Venetië dat misschien niet iedereen kent”. In de Adventure Lab®-app kunnen cachers het verhaal van iedere etappe in het Italiaans lezen in de beschrijving van de locatie. Iedere etappe bevat ook een YouTube-link naar video’s die de verhalen in het Engels vertellen. De verhalen nemen cachers mee voorbij de typische beelden van gondels die langs kanalen glijden naar Venetiaanse mythen en legendes, zoals het verhaal over een zeemeermin die door een vloek in een slang werd veranderd, of over een aristocraat in de Renaissance wiens aap zijn ziel probeerde te stelen.

Eén etappe van de Adventure die vooral opvalt is het verhaal van de gebroeders Mastelli. Op deze locatie brengen cachers een bezoek aan een groep stenen beelden, die verondersteld worden de versteende figuren van de vervloekte broers te zijn. Volgens de legende waren de gebroeders Mastelli zijdekooplieden die klanten te veel geld vroegen voor zijde van slechte kwaliteit. Na een confrontatie met een gefrustreerde klant, zeiden de broers: “Moge God ons in steen veranderen als dit niet het beste laken in Venetië is”. En zoals het gezegde gaat, heeft de klant altijd gelijk.

Dit Adventure laat de kracht van het verhalen vertellen van Adventure Lab® zien, waarbij het verhalen deelt en avonturiers meeneemt naar fysieke locaties waar deze legendes recht voor hun ogen tot leven komen. Iedereen die de kans heeft om op dit Adventure te gaan, kan er zeker van zijn dat hij/zij zich de griezelige verhalen en de ervaring van de wandeling door het “geheime deel van Venetië” nog lang na het loggen van de laatste locatie zal herinneren.

Genevieve is a Marketing Manager at Geocaching HQ.