Voorjaarsschoonmaak voor je caches

Hier op het Noordelijk halfrond begint het ijs te smelten, klinkt vogelgezang en beginnen geurende bloemen te bloeien. De lente komt eraan en wij zijn klaar voor de langere dagen en langere cache-uitjes die dit seizoen met zich meebrengt. Nu het weer warmer wordt, is het ook een goede tijd om je caches te controleren en een kleine voorjaarsschoonmaak te houden. Caches hebben vaak onderhoud nodig na de koudere en nattere maanden. Volg onze tips hieronder om je cache op te frissen en hem klaar te maken voor een nieuw seizoen met “Gevonden”-logs en favorietpunten. Cachers op het Zuidelijk halfrond, waar de herfst net begonnen is, kunnen deze tips ook volgen om ervoor te zorgen dat hun caches in goede staat zijn na een druk zomerseizoen.

Controleer de locatie
Soms veranderen er dingen in het gebied waar een cache verstopt ligt en is een plek die ooit prima was vanwege de geocachecamouflage opeens een plek geworden waar je geocache helemaal blootgesteld en zichtbaar is. De heg waar de ammobox onder lag is misschien weggehaald of de stenen die camouflage boden zijn misschien anders neergelegd. Controleer de locatie van je cache en zorg ervoor dat het nog steeds een goede plek is voor de cache.

Controleer het logboek
Een logboek dat een nat en koud seizoen heeft meegemaakt, moet vaak vervangen worden. Wat begint als een knisperend, schoon notitieblok of een strak opgerolde logrol is intussen misschien een doorweekte klomp papier. Daarnaast, als het al een tijdje geleden is dat je de cache gecontroleerd hebt, is het logboek misschien vol en moet vervangen worden, zodat geocachers weer een plek hebben om hun naam neer te zetten.

Is het tijd voor een nieuwe behuizing?
Een ander belangrijk onderdeel van het geocachevoorjaarsschoonmaakritueel is ervoor zorgen dat de behuizing schoon is en goed werkt. Als de behuizing kapot is, niet goed sluit of als de tijd in de natuur ervoor gezorgd heeft, dat het ongewenst is dat vinders de cache nog aanraken, is het misschien tijd om de behuizing te vervangen.

Controleer je trackable-inventaris
Een ander belangrijk onderdeel van het opfrissen van je cache is ervoor zorgen dat de trackable-inventaris klopt. Soms komt de locatie waar de trackable zich volgens de lijst zou bevinden niet meer overeen met de werkelijke locatie. Als een trackable vermeld staat in jouw cache op de website, maar niet fysiek in de cachebehuizing zit, zou je de trackable als vermist moeten markeren. Evenzo zou je, als er trackables fysiek in de cache zitten, maar niet in de inventaris, de trackables moeten “pakken” en ze dan in jouw cache moeten “achterlaten” via de trackablelogs.

Welke seizoensgebonden stappen onderneem jij om je cache klaar te maken? Laat het ons weten in de reacties!

Genevieve is a Marketing Manager at Geocaching HQ.