Het is 22 mei Bedank een vrijwilliger-dag!

Geocaching kan bijna overal ter wereld zorgen voor boeiende ontdekkingsreizen. Je kunt gegeime plaatsen ontdekken, je kunt meegaan met een groep collega-avonturiers, nieuwe dingen leren, en zelfs je eigen magie creëren als je een nieuwe cache verstopt. Van de spanning van een ontdekking tot de pure blijdschap over een fantastische creatieve cache, een groot deel hiervan zou niet mogelijk zijn zonder de vrijwilligers, die veel werk verzetten om dit allemaal mogelijk te maken.

Of je nu vandaag een nieuwe geocache hebt gevonden, er eentje hebt gevonden tijdens een vakantie ver van huis, zelf een geocache hebt gemaakt, gebruik hebt gemaakt van Geocaching.com of de Geocaching® mobiele app in een andere taal dan Engels, of het forum hebt gebruikt, je hebt het te danken aan een vrijwilliger. Er zijn verschillende soorten vrijwilligers in de geocachewereld die onze waardering verdienen.

Er zijn bijna 400 wereldwijde geocaching gemeenschapsvrijwikligera, waaronder reviewers, EarthCache reviewers (Geoawares), vertalers en moderatoren. Zij besteden hun tijd aan het in beweging houden van het spel door het beoordelen of geocaches voldoen aan de Geocaching- en regionale richtlijnen, het vertalen van onze website en app en het positief en behulpzaam houden van onze forums.

Andere leden van onze gemeenschap besteden ook vrijwillig hun tijd. Cache-eigenaars gebruiken hun creativiteit om leuke caches te maken en nemen ook de tijd om ze te onderhouden. Organisatoren van events en organiserende teams van Mega- en Giga-events investeren ook vrijwillig hun tijd en leveren veel inspanning om geweldige sociale ervaringen en heel veel plezier voor de gemeenschap te creëren.

Wil je ons meehelpen om je plaatselijke vrijwilligers te bedanken? Hier zijn een paar ideeën:

  • Stuur een bericht naar je plaatselijke reviewers om je waardering te laten zien.
  • Neem contact op met je regionale geocache-organisatie om ze te bedanken voor hun werk.
  • Neem contact op met geocachers die regelmatig CITO-events organiseren en zeg “Bedankt”!
  • Geef samen met een bedankje een Favorietpunt aan een cache van hoge kwaliteit.
  • Laat in je log weten hoeveel je hebt genoten van een event.
  • Plaats een bedankje op je lokale geocaching Facebookpagina.
  • Maak een video waarin je je dankbaarheid uit en plaats hem op sociale media (vergeet niet ons te taggen – we willen hem graag zien!).
  •  Bezoek het Geocachingforum en zet de forummoderatoren in het zonnetje.

Nieuwsgierig naar hoe het is om een geocachegemeenschapsreviewer te zijn? Luister naar de reviewerpodcastserie van HQ om hun ervaringen te horen in hun eigen woorden.

Geocachegemeenschapsvrijwilligers hebben een ongelooflijk positieve invloed op het spel en de geocachegemeenschap. Ga naar de officiële Geocaching Facebookpagina op maandag 22 mei om mee te doen met onze ‘Dank je wel’ aan de gemeenschapsvrijwilligers.

Emily is a Community Volunteer Support Specialist at Geocaching HQ. She's a native Texan raised in the Midwest and enchanted by the Pacific Northwest. You can usually find her lost in a guidebook planning her next adventurous travels.