Thank a Volunteer Day – Den poděkování dobrovolníkům je 22. května!

Geocaching vás může vzít na poutavé cesty za poznáním téměř kdekoli na světě. Můžete najít tajná místa, připojit se ke komunitě ostatních dobrodruhů, naučit se nové věci a dokonce vytvořit vlastní kouzlo, když ukryjete novou keš. Od vzrušení z objevování až po čistou radost z úžasně kreativní keše by to z velké části nebylo možné bez dobrovolníků, kteří hrají důležitou roli při realizaci tohoto všeho.

Ať už jste dnes našli novou keš, našli keš na dovolené ve vzdálené zemi, ukryli jste keš, použili jste web Geocaching.com nebo mobilní aplikaci Geocaching® v jiném jazyce než v angličtině nebo jste využili naše fórum, můžete poděkovat dobrovolníkovi z geocachingové komunity! Ve světě geocachingu existuje několik typů dobrovolníků, kteří si zaslouží naše uznání.

V celosvětové geocachingové komunitě pracuje téměř 400 dobrovolníků, mezi něž patří revieweři, revieweři earthkeší (Geoawares), překladatelé a moderátoři fóra. Věnují svůj čas tomu, aby pomohli udržet hru v chodu, protože schvalují k publikaci keše, aby splňovaly geocachingové a regionální směrnice, překládají naše webové stránky a aplikaci a udržují naše fóra pozitivní a užitečná.

Svůj čas dobrovolně věnují i další členové komunity. Majitelé keší využívají svou kreativitu k vytváření zábavných keší a zároveň věnují čas jejich údržbě. Pořadatelé eventů a organizační týmy mega- a giga-eventů také dobrovolně věnují svůj čas a vynakládají obrovské úsilí, aby komunitě poskytli úžasné společenské zážitky a obrovské množství zábavy.

Chcete se k nám připojit a poděkovat místním dobrovolníkům? Zde je několik nápadů:

  • Pošlete místním reviewerům zprávu, ve které jim vyjádříte své uznání.
  • Kontaktujte svou regionální organizaci geocachingu a poděkujte jí za její práci.
  • Spojte se s geokačery, kteří pravidelně pořádají CITO a řekněte jim “Díky!”.
  • Udělte spolu s poděkováním za kvalitní keš i bod oblíbenosti.
  • V logu se zmiňte o tom, jak se vám event líbil.
  • Zveřejněte poděkování na místní stránce geocachingu na Facebooku.
  • Vytvořte video, ve kterém vyjádříte svou vděčnost, a zveřejněte ho na sociálních sítích (nezapomeňte nás označit – rádi se na něj podíváme!).
  • Navštivte fórum Geocachingu a dejte vědět moderátorům fóra.

Zajímá vás, jaké to je být geocachingovým komunitním reviewerem? Podívejte se na sérii podcastů reviewerů HQ a poslechněte si jejich zkušenosti vyjádřené jejich vlastními slovy.

Dobrovolníci z komunity geocachingu mají neuvěřitelně pozitivní vliv na hru a geocachingovou komunitu. V pondělí 22. května jděte na oficiální facebookovou stránku Geocachingu, připojte se k nám a poděkujte dobrovolníkům z komunity.

Emily is a Community Volunteer Support Specialist at Geocaching HQ. She's a native Texan raised in the Midwest and enchanted by the Pacific Northwest. You can usually find her lost in a guidebook planning her next adventurous travels.