Bijpraten met de maker van Geocaching While Black – interview met Marcellus Cadd

We hebben al een aantal jaar prettig samengewerkt met Marcellus Cadd (atreides) en we vinden het erg leuk om hem te spreken over zijn avonturen en geocacheplannen. Omdat we Marcellus al twee keer geïnterviewd hebben, doen we het deze keer anders en komen we te weten wat Marcellus Marcellus maakt. Lees mee om erachter te komen aan welke projecten hij werkt, wat zijn favoriete tijdverdrijf is, waar hij onderweg het liefst naar luistert en meer!

Wat heb je gedaan sinds ons laatste gesprek?

Nou, ik ben recent begonnen aan mijn zesde jaar geocachen. Ik heb alle gemeentes in Washington afgemaakt en ik ben begonnen aan Oregon en Idaho. Geocaching While Black bereikte zijn 1000e post met mijn bezoek aan het Hoofdkantoor. O ja, er was ook nog GeoWoodstock in Abbotsford en, belangrijker, de Geocaching 20th (+2) Anniversary Celebration in Seattle! Ik heb ook een boek geschreven over mijn vroege reizen door Texas. Voeg nog een paar Mega’s toe en het is een veelbewogen jaar geweest, als je bedenkt dat ik in Austin ben gebleven. En, het allerbelangrijkste, mijn oudste dochter heeft de sprong gewaagd en is nu officieel een geocacher!

Marcellus’ jongste dochter haalt een magnetische geocachebehuizing van een lantaarnpaal.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Vrije tijd? Het voelt alsof ik altijd aan het schrijven ben in mijn vrije tijd! Ik weet ook dat dat niet altijd waar is. Als ik niet aan het cachen ben of aan het schrijven over cachen, is de kans groot dat ik ofwel films aan het inhalen ben die ik nog niet gezien heb (vraag eens een keer naar mijn top 10) ofwel me overgeef aan mijn andere niet-geocachehobby, het bakken van appeltaarten. Ik bak met opzet drie keer per jaar (Pi Dag, Tau Dag en Thanksgiving), maar er kan ook zomaar een taart in het wild verschijnen.

Als je een geocachesoort zou zijn, welke soort ben je dan en waarom?

Ik zou een mysteriecache moeten zijn. Ik ben een raadsel ingepakt in een mysterie in een enigma, overgoten met geheime saus…

Een bisonbuis verstopt in de bek van een groen speeltje wordt voor een cachebehuizing gehouden die is vermomd als een vogelhuisje vastgemaakt aan een boom.

Hoe kies je welke geocache je wilt vinden als je op een nieuwe plek komt?

Vaak, als ik nieuwe gemeentes wil vinden, ben ik blij met de makkelijkste cache die ik kan vinden, bijvoorbeeld een parkeer-en-pak op een parkeerplaats of iets in de buurt van het gerechtsgebouw. Favorietpunten helpen ook, maar soms zijn caches met veel favorieten lastig. Ik ben begonnen om Atlas Obscura te gebruiken om interessante plekken te vinden om onderweg te bezoeken en kwam erachter dat interessante locaties en caches vaak hand in hand gaan. Je moet je ook openstellen voor inspiratie. Er zijn veel gemeentes geweest waar een bord me op een bezienswaardigheid wees en waar ik naar een cache geleid wordt. Heb een idee maar wees bereid daarvan af te wijken!

Als je overal ter wereld naartoe zou kunnen reizen, waar zou je dan als eerste heen gaan?

Voor juli 2023 zou ik Niger gezegd hebben in de hoop om L’Arbre du Ténéré (GCTPKA) als tweede te kunnen vinden, maar die eer is, jammer genoeg voor mij, naar iemand anders gegaan. Ik ben ook geïnteresseerd in verschillende caches in Turkije, vooral in Earthquakes in Istanbul (GC2NNB9). Maar als ik één plek moet kiezen, is het antwoord op de vraag Londen. Ik ben er twee keer geweest en het is mijn favoriete stad die niet Austin is, dus ik denk dat een tussenstop van een week op weg naar Istanbul niet verkeerd zou zijn! De EarthCaches alleen al zouden het waard zijn! Ik zou ook de Virtuele cache bij het Greenwich Observatory (GCK7HH) willen vinden en er is ook een hele serie mysteriecaches gewijd aan een serie schilderijen die A Rake’s Progress heten door William Hogarth. En er liggen nog wel wat meer caches in de stad. Dus ik zou er vast nog wel een paar meer zoeken als ik er toch was.

East Austin’s Rhapsody muurschildering.

Lees het hele interview in het Engels.

Mackenzie is a Senior Community Manager at Geocaching HQ. Born and raised in the Pacific Northwest she loves finding new geocaches and exploring the area. You will typically find her out on the coast discovering new lighthouses.