Rozhovor s tvůrcem stránek Geocaching While Black Marcellusem Caddem

Už několik let rádi spolupracujeme s Marcellusem Caddem (atreides) a rádi posloucháme o jeho dobrodružstvích a geocachingových plánech. Protože jsme s Marcellusem dělali rozhovor už dvakrát, řekli jsme si, že to tentokrát trochu zpestříme a opravdu se dozvíme, co dělá Marcelluse Marcellusem! Přečtěte si, na jakých projektech pracuje, jaká je jeho oblíbená zábava, jakou hudbu poslouchá na cestách a mnoho dalšího!

Co jsi dělal od našeho posledního rozhovoru?

Nedávno jsem zahájil šestý rok kešování. Dokončil jsem všechny okresy ve Washingtonu a ponořil se do Oregonu a Idaha. Geocaching While Black dosáhl 1000. příspěvku, ve kterém se píše o mé návštěvě Geocaching HQ. Jo, byl tu také GeoWoodstock v Abbotsfordu a hlavně oslava 20. (+2) výročí Geocachingu v Seattlu! Také jsem dokončil psaní knihy o svých prvních cestách po Texasu. Když k tomu připočtu pár megáčů, byl to rok nabitý událostmi, vzhledem k tomu, že jsem zůstal v Austinu. A co je nejdůležitější, moje starší dcera se odhodlala a je nyní oficiální geokačerkou!

Marcellusova nejmladší dcera vyzvedává magnetickou keš ze sloupu veřejného osvětlení.

Co rád děláš ve svém volném čase?

Volný čas? Mám pocit, že ve volném čase pořád píšu! Také vím, že to není vždycky pravda. Když zrovna nekešuju nebo nepíšu o kešování, je pravděpodobné, že se budu věnovat filmům, které jsem neviděl (zeptejte se mě někdy na mých deset nejoblíbenějších), nebo se budu věnovat své další negeocachingové radosti, pečení jablečných koláčů. Záměrně peču třikrát během roku (den Pí, den Tau a Den díkůvzdání), ale nějaký ten koláč se může objevit i náhodně.

Kdybys byl typem keše, čím bys byl a proč?

Musel bych být mysterkou. Jsem hádanka, zabalená do tajemství uvnitř záhady, která se dusí v tajné omáčce…

Kovová mikroška ukrytá v ústech zelené hračky je držena před schránkou kešky, maskované jako ptačí budka připevněná ke stromu.

Jak si vybíráš keš, kterou chceš najít, když navštěvuješ nové místo?

Při vybírání nových okrsků jsem často rád, když najdu tu nejjednodušší keš, ať už je to „park-and-grab” na odpočívadle, nebo něco poblíž okresního soudu. Body oblíbenosti také pomáhají, ale někdy jsou vysoce oblíbené keše nepraktické. Začal jsem používat Atlas Obscura k vyhledávání zajímavých míst na cestách a všiml jsem si, že zajímavá místa a kešky jdou obvykle ruku v ruce. Je třeba být také otevřený inspiraci. V mnoha okresech jsem viděl ceduli, která ukazovala k nějaké místní památce, a byl jsem přiveden ke keši. Mějte nápad, ale buďte připraveni hrát podle sluchu!

Kdybys mohl navštívit kterékoli místo na světě, kam bys chtěl zavítat jako první?

Před začátkem července 2023 bych řekl Niger v naději, že budu druhý v pořadí na L’Arbre du Ténéré (GCTPKA), ale tuto čest si bohužel pro mě přivlastnil někdo jiný. Zajímá mě také několik keší v Turecku, zejména Earthquakes in Istanbul (GC2NNB9). Ale kdybych měl vybrat jedno místo, odpovědí na tuto otázku je Londýn. Byl jsem tam dvakrát a je to moje nejoblíbenější město mimo Austin, takže si myslím, že týdenní mezipřistání na cestě do Istanbulu by bylo docela fajn! Už jen Earthkešky by za to stály! Musel bych také získat virtuálku na Greenwichské observatoři (GCK7HH) a existuje také celá série mystery keší věnovaná sérii obrazů s názvem A Rake’s Progress od Williama Hogartha. A ve městě je i několik dalších keší. Asi bych si jich ještě pár odlovil, když už bych tam byl.

Rhapsody grafitti ve východním Austinu.

Přečtěte si celý rozhovor v angličtině.

Mackenzie is a Senior Community Manager at Geocaching HQ. Born and raised in the Pacific Northwest she loves finding new geocaches and exploring the area. You will typically find her out on the coast discovering new lighthouses.