Favoriete caches van Lackeys – deel twee

Geocachers kiezen hun favoriete vondsten om verschillende redenen. Het kan de eerste cache zijn, een leuke groep mensen waarmee je hem gevonden hebt, of er was een interactief element dat je niet verwacht had.

In deze tweede editie van favoriete caches van de Lackeys, lichten we een paar van de favorieten van werknemers van HQ (Lackeys) uit, waarom deze caches tot op de dag van vandaag nog steeds uitblinken en waarom zij ze een favorietpunt waard vinden.

Afbeelding door WeRTogether.

tafby’s favoriete cache is JCAT-01 The Big Red Barn is Music to My Ears! 🎶 (GC9E5M6) in Georgia, Verenigde Staten.

Deze cache is één van 14 gadgetcaches in Jackson County, GA, op het Jackson County Agritourism Geo-Trail (JCAT). Om de cache te openen moet je een instrument bespelen met het juiste liedje om achter de code van het slot te komen! In iedere cache zit zoveel denkwerk en creativiteit en het vinden van elke cache is een feest. Deze caches waren allemaal superleuk om te doen. Dit waren een paar van de eerste caches waar ik mijn moeder mee naartoe nam en ze zorgden dat zij verslaafd werd omdat ze zo uniek en leuk zijn.

Afbeelding door T-Tech.

lolosmitty’s favoriete cache is Cracking good prints Grommit (GC48MZ6) in Queensland, Australië.

De cache was relatief makkelijk te vinden, maar het vinden van de sleutel om hem te openen was dat niet. Ik zocht hoog en laag, door spinnenwebben, mieren en modder en stond toch met lege handen. Ik riep met tegenzin mijn dreuzelechtgenoot erbij om te helpen, en uiteraard vond hij de verstopte sleutel binnen 15 seconden. Ik was tegelijkertijd blij en geïrriteerd. Ik opende de cache en voilà! Een paar spinnen en een logboek.

Ik werd aangetrokken door deze cache omdat hij dichtbij het huis van mijn schoonouders ligt en veel favorietpunten heeft. Maar ik kon de sleutel niet vinden. Dat komt omdat ik klein ben en ik gewoonweg niet kon zien waar de sleutel bovenop de rots lag. Ik vond het leuk dat de cache makkelijk te vinden was, maar de sleutel moeilijker. Het was zo bevredigend om te denken dat je hem gevonden had, om dan perplex te staan en de behuizing niet te kunnen openen. Het was alsof twee verschillende zoektochten in één cache samenkwamen en het was super bevredigend toen alles bij elkaar kwam.

Afbeelding door Go-pher-It.

OnCloudDivine’s huidige favoriete cache is The Switchboard (GC9YTN9) in Washington, Verenigde Staten.

Voor iemand die een goed gevoel voor humor kan waarderen, legde deze cache de lat voor ‘gadget’ een stuk hoger! De ‘behuizing’, waarschijnlijk de uniekste tot nu toe, was een handgemaakte reproductie van een telefooncentrale uit de jaren 1900. Zelden heb ik zo gegiecheld tijdens het ondergaan van de creativiteit (en, zonder te veel te spoilen, acteerkunsten) van de cache-eigenaar terwijl we wachten tot de ‘operateur’ ons vertelde wat we moesten doen; het maakte het openen van de cache en het einde van de lol bijna het laatste waar we aan dachten.

Afbeelding door eileenk9.

eileenk9’s favoriete cache is One Flew over the Cuckoo’s Nest (GC88Z1M) in Oregon, Verenigde Staten.

Dit is mijn favoriete cache omdat hij zo betekenisvol en mooi is. Deze Virtuele cache laat je alle emoties voelen en ik denk dat het belangrijk is om de gedachtenis en menselijkheid van deze mensen levend te houden, ook al geldt voor veel van de namen op de lijst dat ze niet de volle, rijke ervaring van leven kregen die ze wel verdienden terwijl ze leefden.

Afbeelding door ktaylor211.

ktaylor211’s favoriete cache is GCC#003 Damsel in Distress (GC5RC88) in Ontario, Canada.

Het bezoeken en loggen van deze cache is een hele ervaring! Je begint het algemene thema van deze cache te ervaren als je in de buurt komt en de ervaring wordt alleen maar levendiger als je het nulpunt nadert. Het spotten van de cache is vrij eenvoudig en het vastleggen van het lachebekje ook, maar er is een mini-epische zoektocht voor nodig om er te komen. Deze geocache is één van verschillende fantastische caches van de Geocaching Capital of Canada GeoTour (GT5D).

Afbeelding door Rock Chalk.

Rock Chalk’s favoriete cache is Maunakea – The Land of Fire and Ice (GC2Y6MA) in Hawaii, Verenigde Staten.

Deze EarthCache ligt op de top van Mauna Kea op het eiland Hawaiʻi en is het hoogste punt van de staat. Het uitzicht is fantastisch en ik deed de cache samen met een oude vriend die ik voor het eerst in 25 jaar weer zag. Ik dacht eigenlijk niet dat ik de top zou kunnen bezoeken, maar toen mijn vriend hoorde dat ik geïnteresseerd was, bood hij meteen zijn 4×4 truck aan voor het uitje. Een onvergetelijke dag voor mij!

Afbeelding door Fleura64.

Alan040’s favoriete cache is CAN ROVIRA (HOTEL TB) (GCA51WM) in Catalonië, Spanje.

Tijdens het Mega in de afgelopen lente bracht ik mijn tijd door met het doorkruisen van de stad Montbrio del Campo met verschillende geweldige Spaanse geocachers. Deze geocache kwam steeds naar voren als fanfavoriet en met recht. Het oplossen van de puzzel, de constructie en oog voor detail maken van Can Rovira een speciale cache.

Afbeelding door erabaitas.

jurian83’s favoriete cache is Seattle’s Legendary Independent Bookstore (GC2K474) in Washington, Verenigde Staten.

Ik dacht dat de nepschroef op de oude pijp heel slim was. Ik moest drie keer terugkomen om naar de cache te zoeken. Dus het was gedenkwaardig en nog meer de moeite waard toen ik hem vond.

Afbeelding door Bergbauer.

Benno’s favoriete cache is Walensee 8° (GC2B614) in St. Gallen, Zwitserland.

Deze cache lag in een verlaten Zwitserse mijn. Je moest door donkere tunnels en gangen lopen, 60 meter omlaag vanaf de ingang, om bij het nulpunt te komen. Het duurde een behoorlijke tijd en op een zeker moment waren we bijna de weg kwijt. Het was een hele reis om hem te vinden, maar dat maakte het wel een super ervaring. Helaas is de cache inmiddels gearchiveerd vanwege het gevaar op vallend gesteente in de mijn.

Afbeelding door bootron.

bootron’s favoriete cache is Father Brown’s Cross (GCGAVC) in Alaska, Verenigde Staten.

De cache kijkt uit over Juneau, Alaska, met een prachtig 360-gradenuitzicht en een iconisch kruis op het nulpunt. Het was mijn eerste cache in Alaska, op één van de eerste tripjes die ik ooit met mijn vrouw maakte voor de geboorte van onze zoon.


Zoals je ziet kan wat een cache een “favoriet” maakt verschillen van persoon tot persoon. Of het nu het vakmanschap in de behuizing is, het creatieve verhaal dat de cache vertelt of een ongelooflijk uitzicht is, iedere cache kan een blijvende herinnering vormen voor iedere geocacher die hem vindt. Denk eraan om jouw favoriete caches wat waardering te tonen door een mooie log te schrijven en een favorietpunt toe te kennen.

Wat is jouw favoriete geocache? We horen het graag hieronder!

Mackenzie is a Senior Community Manager at Geocaching HQ. Born and raised in the Pacific Northwest she loves finding new geocaches and exploring the area. You will typically find her out on the coast discovering new lighthouses.