Oblíbené keše Lackeys (zaměstnanců HQ) – část druhá

Geokačeři si své oblíbené nálezy vybírají z mnoha různých důvodů. Může to být první keš, kterou jste kdy našli, byli jste u ní se skvělou skupinou lidí nebo byla keš vybavena interaktivním prvkem, který jste nečekali.

V tomto druhém vydání oblíbených keší Lackeys upozorňujeme na několik oblíbených keší zaměstnanců HQ (Lackeys), proč jsou pro ně tyto keše dodnes výjimečné a proč je považují za hodné udělení bodu oblíbenosti.

Obrázek od WeRTogether.

Oblíbenou keší pro tafby je JCAT-01 The Big Red Barn is Music to My Ears! 🎶 (GC9E5M6) v Georgii, Spojené státy.

Tato keš je jednou ze 14 hlavolamových keší v okrese Jackson County, GA, na agroturistické geostezce Jackson County (JCAT). Abyste keš otevřeli, musíte zahrát na hudební nástroj správnou skladbu a zjistit tak kód k zámku! Do tvorby každé keše bylo vloženo tolik práce a kreativity a nalezení každé z nich je zážitek. Bylo velmi zábavné navštívit každou z těchto keší. Byly to jedny z prvních keší, na které jsem vzala svou maminku a které ji zaujaly, protože jsou tak jedinečné a zábavné.

Obrázek od T-Tech.

Oblíbenou keší pro lolosmitty je Cracking good prints Grommit (GC48MZ6) v Qeenslandu, Austrálie.

Keš bylo poměrně snadné najít, ale najít klíč k jejímu otevření už ne. Hledala jsem všude možně, v pavučinách, mravencích a špíně, a nenašla nic. S nevolí jsem mávla na svého mudlovského manžela, aby mi pomohl, a on během patnácti vteřin ukrytý klíč našel. Byla jsem zároveň nadšená i naštvaná. Odemkla jsem keš a voila! Několik pavouků a logbook.

Dlouho mě lákala, protože byla blízko domu manželových rodičů a měla mnoho bodů oblíbenosti. Ale nemohla jsem najít ten klíč. Je to proto, že jsem malá a neviděla jsem, kde nahoře na skále je. Líbilo se mi, že keš bylo snadné najít, ale najít klíč bylo těžší. Bylo to tak uspokojivé, když jste si mysleli, že jste ji našli, a pak jste se zarazili a nemohli jste schránku otevřít. Bylo to jako dvě různá hledání v jedné keši, a když se vše spojilo, bylo to velmi uspokojující.

Obrázek od Go-pher-It.

Oblíbenou keší pro OnCloudDivine v současné době je The Switchboard (GC9YTN9) ve Washingtonu, Spojené státy.

Jako člověk, který si cení velkého smyslu pro humor, tato keš dala hravosti úplně jiný nádech! “Schránka” byl zatím asi nejunikátnější, protože se jednalo o ručně vyrobenou reprodukci telefonní ústředny z počátku 20. století. Málokdy se mi stalo, že bych se tak chichotala, když jsem si užívala kreativitu (a aniž bych příliš prozrazovala, i herectví) majitele keše při čekání na to, až nám “operátor” řekne, co máme dělat. Samotné otevření keše díky tomu nebylo až tak důležité, protože to znamenalo vlastně konec zábavy.

Obrázek od eileenk9.

Oblíbenou keší pro eileenk9 je One Flew over the Cuckoo’s Nest (GC88Z1M) – Přelet nad kukaččím hnízdem – v Oregonu, Spojené státy.

Tahle keš je moje nejoblíbenější, protože je smysluplná a krásná. Tato virtuální keš vám dá pocítit celou škálu emocí a myslím, že je důležité udržovat památku a lidskost těchto lidí naživu, i když (u mnoha jmen) se jim nedostalo plného a bohatého prožitku života, který si plně zasloužili, dokud žili.

Obrázek od ktaylor211.

Oblíbenou keší pro ktaylor211 je GCC#003 Damsel in Distress (GC5RC8) v Ontariu, Kanada.

Návštěva a logování této keše je zážitek! Téma této keše začínáte vnímat už při vstupu do dané oblasti a čím víc se blížíte k souřadnicím, tím se stává ještě živějším. Najít keš je poměrně snadné a zajistit smajlíka také, ale je k tomu potřeba splnit malý epický úkol. Tato keš je jednou z několika úžasných keší na Geocaching Capital of Canada GeoTour (GT5D).

Obrázek od Rock Chalk.

Oblíbenou keší pro Rock Chalk je Maunakea – The Land of Fire and Ice (GC2Y6MA) na Havaji, Spojené státy.

Tato Earthkeš se nachází na vrcholu Mauna Kea na ostrově Havaj a je nejvyšším bodem země. Výhledy jsou úžasné a zažil jsem je se starým přítelem, kterého jsem viděl poprvé po 25 letech. Ani mě nenapadlo, že bych se na vrchol mohl podívat, ale když se můj kamarád dozvěděl, že mám zájem, nabídl mi na cestu své auto s pohonem 4×4. Pro mě nezapomenutelný den!

Obrázek od Fleura64.

Oblíbenou keší pro Alan040 je CAN ROVIRA (HOTEL TB) (GCA51WM) v Katalánsku, Španělsko.

Letos na jaře jsem během megáče strávil čas putováním po městě Montbrio del Campo s několika úžasnými španělskými geokačery. Tato keš se stále objevovala jako oblíbená, a to z dobrého důvodu. Řešení hádanek, inženýrská práce a smysl pro detail dělají z Can Rovira výjimečnou keš.

Obrázek od erabaitas.

Oblíbenou keší pro jurian83 je Seattle’s Legendary Independent Bookstore (GC2K474) ve Washingtonu, Spojené státy.

Ten falešný šroub na staré trubce mi přišel velmi chytrý. Třikrát jsem se vrátil na stejné místo a hledal kešku. Takže to bylo nezapomenutelné a ještě více obohacující, když jsem ji nakonec našel.

Obrázek od Bergbauer.

Nejoblíbenější keší pro Benno je Walensee 8° (GC2B614) v St. Gallen, Švýcarsko.

Tato keš se nacházela v opuštěném švýcarském dole. K dosažení úvodních souřadnic bylo nutné projít temnými tunely a chodbami, 60 metrů od místa vstupu. Trvalo to docela dlouho a v jednu chvíli jsme se málem ztratili. Cesta k ní byla docela dlouhá, takže to byl velmi zábavný zážitek. Keš je bohužel nyní archivována kvůli nebezpečí pádu kamení uvnitř dolu.

Obrázek od bootron.

Oblíbenou keší pro bootron je Father Brown’s Cross (GCGAVC) na Aljašce, Spojené státy.

Z keše je krásný 360stupňový výhled na město Juneau na Aljašce, kde se nachází ikonický kříž. Byla to moje první keš nalezená na Aljašce, na jedné z prvních cest, kterou jsem podnikl se svou ženou těsně před narozením našeho syna.


Jak vidíte, to, co dělá keš “oblíbenou”, se u každého člověka liší. Ať už je to řemeslné zpracování schránky, kreativní příběh, který keš vypráví, nebo neuvěřitelný výhled, každá keš může v každém kačerovi, který ji najde, zanechat trvalou vzpomínku. Nezapomeňte své oblíbené kešky ocenit krásným logem a bodem oblíbenosti.

Jaká je vaše oblíbená keš? Rádi si o ní poslechneme níže!

Mackenzie is a Senior Community Manager at Geocaching HQ. Born and raised in the Pacific Northwest she loves finding new geocaches and exploring the area. You will typically find her out on the coast discovering new lighthouses.