Adventure Lab® in de schijnwerpers: Muerte en Caesaraugusta

De Adventure Lab® in de schijnwerpers van deze week, Muerte en Caesaraugusta, zet de klok helemaal terug naar het jaar 65 n.C. en neemt ontdekkers mee naar het oude Rome. Terwijl je Romeinse ruïnes bekijkt in Zaragoza, Spanje, krijg je de rol van een detective die op zoek gaat naar informatie over de mysterieuze dood van een plaatselijke duumvir, het Latijnse woord voor magistraat. Het Adventure is perfect voor iedereen die van puzzels en mysteries houdt, of ervan houdt opgeslokt te worden door de geschiedenis van oude rijken.

Het opeenvolgende Adventure start bij het Teatro de Caesaraugusta. Vandaag de dag is dit een archeologische vindplaats die bezoekers kunnen ontdekken, maar in de 1e eeuw n.C. was het een bruisende culturele locatie waar 6.000 mensen terecht konden. In het verhaal van het Adventure is dit de plek waar het lichaam van de magistraat werd gevonden. Om de Locatie te voltooien en door te kunnen met je onderzoek, moet je een bepaalde geheime zin vinden.

Foto van kaob27.

Na je onderzoek van het theater, neemt het Adventure je mee naar de overblijfselen van publieke baden, een Romeinse rivierhaven en meer. De schaal van de zorgvuldig bewaarde archeologische vindplaatsen, geeft je een goed beeld van hoe een wandeling door dit deel van het Romeinse Rijk eruit moet hebben gezien.

Foto van Bat_Girl.

De Locaties van deze wandeling door de Romeinse ruïnes in Zaragoza liggen dicht bij elkaar, maar het voltooien van het Adventure kan zo meer dan twee uur in beslag nemen. De maker van het Adventure, Zascandiles, legt in de beschrijving van het Adventure uit dat het juist beantwoorden van de vraag bij iedere Locatie flink wat tijd kan kosten en hij zegt dat het Adventure goed geschikt is voor spelers die meer ervaring hebben met mysteriecaches.

Heb jij de Adventure Lab-app gedownload en er een voltooid? Deel je meest gedenkwaardige Adventures in de reacties en ga dan op pad om je volgende te vinden!

Genevieve is a Marketing Manager at Geocaching HQ.