Thank a Volunteer Day – Den poděkování dobrovolníkům je 22. května!

Geocaching je úžasnou příležitostí pro dobrodružství, komunitu a kreativitu. Od vzrušení z nových míst až po kouzelný pocit, když najdete nebo ukryjete skvělou keš, nebylo by to z velké části možné bez dobrovolníků, kteří hrají hlavní roli při realizaci.

Ať už jste dnes našli novou keš, našli keš na dovolené ve vzdálené zemi, ukryli jste keš, použili jste web Geocaching.com nebo mobilní aplikaci Geocaching® v jiném jazyce než v angličtině nebo jste využili naše fórum, mohli jste tak učinit díky dobrovolníkovi z geocachingové komunity! Ve světě geocachingu existuje několik typů dobrovolníků, kteří si zaslouží naše uznání.

V celosvětové geocachingové komunitě pracuje téměř 400 dobrovolníků, mezi něž patří revieweři, revieweři earthkeší (Geoawares), překladatelé a moderátoři fóra. Věnují svůj čas tomu, aby pomohli udržet hru v chodu, protože schvalují k publikaci keše, aby splňovaly geocachingová a regionální pravidla, překládají naše webové stránky a aplikaci a udržují naše fóra pozitivní a užitečná.

Svůj čas dobrovolně věnují i další členové komunity. Majitelé keší využívají svou kreativitu k vytváření zábavných keší a zároveň věnují čas jejich údržbě. Pořadatelé eventů a organizační týmy mega- a giga-eventů také dobrovolně věnují svůj čas a vynakládají obrovské úsilí, aby komunitě poskytli úžasné společenské zážitky a obrovské množství zábavy.

Chcete se k nám připojit a poděkovat místním dobrovolníkům? Zde je několik nápadů:

  • Pošlete místním reviewerům zprávu, ve které jim vyjádříte své uznání.
  • Kontaktujte svou regionální organizaci geocachingu a poděkujte jí za její práci.
  • Spojte se s kačery, kteří pravidelně pořádají CITO eventy a řekněte jim “Díky!”.
  • Udělte spolu s poděkováním za kvalitní keš i bod oblíbenosti.
  • V logu se zmiňte o tom, jak se vám event líbil.
  • Zveřejněte poděkování na místní geocachingové stránce na Facebooku.
  • Vytvořte video, ve kterém vyjádříte svou vděčnost, a zveřejněte ho na sociálních sítích (nezapomeňte nás označit – rádi se na něj podíváme!).
  • Navštivte fórum Geocachingu a dejte vědět moderátorům fóra.

Chcete se dozvědět více o současných dobrovolnících z geocachingové komunity? Podívejte se na článek.

Zajímá vás, jaké to je být reviewerem geocachingové komunity? Podívejte se na sérii podcastů reviewerů HQ a poslechněte si jejich zkušenosti vyjádřené jejich vlastními slovy.

Dobrovolníci z komunity geocachingu mají neuvěřitelně pozitivní vliv na hru a geocachingovou komunitu. Ve středu 22. května jděte na oficiální facebookovou stránku Geocachingu, připojte se k nám a poděkujte dobrovolníkům z komunity.

Emily is a Community Volunteer Support Specialist at Geocaching HQ. She's a native Texan raised in the Midwest and enchanted by the Pacific Northwest. You can usually find her lost in a guidebook planning her next adventurous travels.