CITO 2019

Cache In Trash Out® (CITO) aankondigingen voor 2019

CITO 2019 Season 1
CITO 2019 Eerste Seizoen

Alle goede geocachers gaan geocachen, maar wat doen geweldige geocachers?
Cachers Improve The Outdoors (cachers verbeteren het buitenleven)!

Dit jaar zullen de Cache In Trash Out® (CITO)-souvenirmomenten niet 1 week, twee keer per jaar, maar twee hele seizoenen duren! Dat klopt aarde-lievende geocachers, de data van de CITO’s van dit jaar zijn:

CITO 2019, Eerste Seizoen

Vrijdag 1 maart tot en met vrijdag 31 mei 2019
Dat is heel maart, april en mei!

CITO 2019, Tweede Seizoen

Zondag 1 september tot en met zaterdag 30 november 2019
Dat is heel september, oktober en november!

Het was eerlijke feedback van gepassioneerde leden van de geocachinggemeenschap die deze dynamische verandering teweeg heeft gebracht, zoals:

  • In vele delen van de wereld is één week in april of september simpelweg niet bevorderlijk om buiten te zijn en het milieu te helpen. Het is te donker, te koud of op een andere manier onvriendelijk voor succesvolle CITO-events.
  • Tot nu toe waren vele Nederlandse geocachers niet in staat om lente-CITO-events te organiseren wegens het broedseizoen en het gesloten zijn van vele natuurgebieden.
  • Uiteindelijk willen we meer flexibiliteit bieden aan geocachers om samen met lokale organisaties te werken aan CITO-projecten. We geloven dat geocachers door het uitbreiden van de data meer kansen krijgen om samen te werken met organisaties zoals natuurgebieden, parkbeheerders en non-profit-organisaties om het milieu te verbeteren.

Klinkt goed! Hoe kan ik beide CITO 2019 souvenirs verdienen?

Om het CITO 2019, seizoen 1 en het CITO 2019, seizoen 2 souvenir te verdienen:

  • Bezoek of organiseer een CITO-event gedurende beide seizoenen.
  • Onthoud — maar één souvenir per seizoen. Maar voel je vrij zoveel CITO’s te bezoeken of te organiseren als je wilt gedurende het jaar!

We zullen goede manieren aanstippen om je CITO uit te breiden in onze blog, nieuwsbrief en sociale posts, dus hou ons in de gaten.

Hoe CITO jij?

Kind to animals. Loved by children. Excels at DNFs.