Rock Chalk’s geocachingdoelen voor 2019

Chris (Rock Chalk) werkt al sinds 2014 bij Geocaching HQ. Hij houdt van klimmen en peddelen naar geocaches en heeft gecachet in 14 landen en elke staat in Amerika.

Eén van de beste dingen aan geocachen is dat er veel verschillende manieren zijn om het spel te spelen. Het is hetzelfde met het stellen van geocachedoelen. Doelen kunnen erg verschillen afhankelijk van je ervaringsniveau, specifieke interesses en andere factoren.

Zoals veel geocachers werd ik, toen ik begon met spelen, aangetrokken tot de Fizzy Grid, de 365-dagen-challenge en ook tot de Jasmer. Die challenges hebben me redelijk lang bezig (en druk) gehouden. Maar als je het spel al langer speelt, kan het zijn dat je op zoek bent naar nieuwe doelen die helpen je cache-richting te bepalen.

Hier zijn een aantal dingen die geocachen voor mij plezierig, vers en spannend houden:

Challengecaches
Een challengecache vereist dat de zoeker, naast een bijbehorende fysieke cache, een additionele set aan geocaches moet vinden, zoals gespecificeerd door de challenge-eigenaar. Met ingang van deze maand zijn er bijna 25.000 challengecaches in de wereld die wachten om gevonden te worden! Ik hou een lange lijst bij van de vele challengecaches waar ik aan werk en daarnaast een bladwijzerlijst met caches die me helpen aan deze challenges te voldoen. Dit helpt mij bij het kiezen van de caches die ik wil proberen te vinden in zowel mijn thuisgebied als wanneer ik op reis ben. Tools als GSAK en Project-GC zijn van onschatbare waarde voor het bijhouden van de voortgang op challengecaches.

Nieuwe gebieden bezoeken
Je weet hoe ze zeggen dat geocachen je naar plaatsen brengt die je anders nooit bezocht zou hebben? Dat is echt waar als je start met “verzamelen” van landen, provincies, staten, gemeentes en andere gebieden. Hier is een voorbeeld: terwijl we door Californië reden, realiseerde ik me dat ik nog geen cache gevonden had in een gemeente “langs” onze route. Met “langs” onze route bedoel ik dat we maar een omweg van een uur moesten maken en daarna 20 minuten moesten wandelen om de cache langs een verlaten beek te vinden! Ik zou die plek zonder geocachen zeker nooit gezien hebben. Je zal waarschijnlijk vergelijkbare momenten ervaren als je experimenteert met het vinden van caches in nieuwe gebieden.

Prestaties die ik voor mezelf verzonnen heb
Laat jezelf niet beperken tot de “standaard” geocachedoelen. Wat voor een ander gek mag lijken, kan jou heel veel plezier bezorgen. Toen ik bijvoorbeeld bezig was om mijn Fizzy Grid vol te maken, kwam ik iemand tegen die zijn Fizzy Grid al meer dan 50 keer vol had. Dat betekent dus dat hij tenminste 50 caches voor alle 81 fizzy grid-vakken gevonden had. Ik dacht dat dat complete waanzin was. Wie zou er zo gek zijn om zoiets te doen? Nou, na het voltooien van het Fizzy Grid besloot ik door te gaan en tenminste 2 caches voor elk vak te vinden. Toen 3. En daarna liep het gewoon uit de hand. Vandaag zit ik vier caches af van het 50 keer vol krijgen van het grid. Waanzin? Misschien, maar het het levert mij veel plezier op aangezien ik geniet van het Fizzy Grid. Er zijn zoveel aspecten aan geocachen dat je verbeelding de enige beperking is bij het stellen van een doel dat vooral voor jou extra betekenis heeft!

En nu je gelezen hebt wat mij gaat motiveren in 2019, zou ik graag willen horen over de doelen die jouw geocachen richting geven!

Hopelessly addicted cacher and Geocaching HQ's public relations manager.