Zes tips voor het op een milieuvriendelijke manier vinden van een geocache

Geocachen is een geweldige reden om naar buiten te gaan, wat frisse lucht in te ademen en opnieuw in verbinding te komen met de natuur. Als je bent zoals de meeste geocachers dan wil je op een respectvolle manier omgaan met je omgeving—vooral met planten en dieren! Om je op weg te helpen, hebben we zes tips op een rijtje gezet om je liefde voor Moeder Natuur te laten zien tijdens het geocachen.

1. Bereid je voor
Als je een geocachetrip plant, lees dan de geocachebeschrijving goed. Op deze manier ben je op de hoogte van de seizoensveranderingen in jouw gebied. Bezoek in de herfst en winter geen grotten waar beren of vleermuizen overwinteren en leer meer over broedgebieden om die niet te verstoren. Voordat je op zoek gaat naar een nachtcache in de bossen, neem je contact op met de boswachter of landbeheerder om er zeker van te zijn dat het veilig is voor jou en voor de natuur.

2. Blijf op het pad
Blijf op de gebaande paden en loop niet dwars door het bos als je naar de geocache navigeert. Als je dit wel doet, kun je de flora en fauna onderweg beschadigen of verstoren.

3. Neem vuilniszakken mee
Geocacher Cindi Lee G. zegt: “We doen aan cache in, troep uit iedere keer als we gaan geocachen of wandelen.” Wij vinden dat prachtig! Neem de volgende keer dat je gaat geocachen een paar vuilniszakken mee bij je geocachingspullen. Op deze manier kun je op weg naar de geocache en op de terugweg vuilnis opruimen. Sommige geocaches hebben zelfs een extra vak met vuilniszakken die geocachers mee kunnen nemen om op de terugweg Cache In Trash Out® (CITO – Cache In, Troep Uit) te doen.

4. Laat de auto thuis 
Als het mogelijk is, neem dan de fiets of loop naar de geocache-locatie. Dit is niet alleen geweldig voor je gezondheid en goed voor het milieu, het lagere tempo laat je misschien ook dingen zien langs de weg die je vanuit je snelle auto nooit waren opgevallen.

5. Respecteer flora en fauna
Bekijk wilde dieren van een afstand. Probeer ze nooit te voeren of aan te raken. Let op waar je je voeten neerzet, zodat je geen delicate plantjes of paddenstoelen beschadigt. Pro-tip van geocacher Sarah H.: “Maak alsjeblieft je schoenen en je spullen tussendoor schoon als je in verschillende omgevingen wandelt. Schoeisel dat onder de modder en plantmateriaal zit is een goede manier om invasieve soorten te verspreiden.”

6. Het is OK om een Niet gevonden-log te schrijven
Je hebt gezocht op alle logische plekken. Je hebt goed gekeken naar de geocachebeschrijving en de hint, maar je kon de cache toch niet vinden. Log je Niet gevonden online om de geocache-eigenaar te laten weten dat je de geocache niet gevonden hebt. Blijf niet zoeken, elke steen omkerend, waarbij je misschien het terrein schade toebrengt. Onthoud: Een Niet gevonden is niet het toegeven van falen, het is gewoon eerlijke communicatie.

We hopen dat deze tips je helpen om je zintuigen voor de natuur te scherpen en een bedreven milieuvriendelijke geocacher te worden. Heb je nog een tip voor milieuvriendelijk geocachen? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

When I'm outside I'm happy. Besides geocaching I love gardening, hiking, cooking and spending time with my wonderful two and four legged friends. Got eight legs? Sorry, but please stay far away from me!