Het is 22 mei Bedank een vrijwilliger-dag!

Of je nu 20 minuten of 20 jaar aan het geocachen bent, je hebt geprofiteerd van de inspanningen van toegewijde geocachingvrijwilligers. Bijna 400 vrijwilligers vanuit de gemeenschap en duizenden cache-eigenaren en eventorganisatoren stellen hun tijd gul ter beschikking om geocachers over de hele wereld te helpen om van hun favoriete spel te genieten.

Vrijwilligers vanuit de gemeenschap bestaan uit reviewers, EarthCache reviewers, forummoderatoren en vertalers. Zij voeren hun rollen alleen uit vanuit de liefde voor het spel en omdat ze ervan houden anderen te helpen. Vrijwilligers zijn ook degenen die geocaches van hoge kwaliteit maken om anderen te inspireren, hun lokale gemeenschap bij elkaar brengen voor sociale events en in de organisatiecomités voor Mega- en Giga-events te vinden zijn. Ze voeren bèta-tests uit voor nieuwe functionaliteiten van Geocaching HQ, zijn actief binnen hun lokale geocache-organisaties en organiseren Cache In Trash Out® (CITO)-events om iets terug te doen voor de omgeving waar we ons spel spelen.

Maak op 22 mei (en iedere dag) wat tijd vrij om de vrijwilligers te bedanken en te prijzen die iedere dag bezig zijn om de geocachingwereld te laten draaien. Ze leveren een geweldige inspanning voor jullie!

Er zijn een paar manieren om je steun en waardering voor geocachingvrijwilligers vandaag en door het jaar heen te laten blijken:

  • Stuur een briefje naar je lokale reviewers of bedank ze op social media. Horen dat ze gewaardeerd worden, betekent veel voor ze.
  • Bezoek het Geocachingforum en schrijf een bedankje aan de forummoderatoren.
  • Neem contact op met je plaatselijke geocache-organisatie en bedank ze voor hun werk om het spel in jouw plaats te ondersteunen.
  • Als je in een niet-Engelstalig land woont, bedank dan je plaatselijke vertalers op social media, omdat zij het mogelijk maken dat je de website en app in je eigen taal kunt lezen.
  • Bedank je favoriete cache-eigenaar. Zij stellen hun tijd en creativiteit ook vrijwillig ter beschikking aan de gemeenschap.
  • Wend je tot cachers die vaak sociale events en CITO-events organiseren en bedank ze voor het samenbrengen van geocachers en het verbeteren van de relaties met landschapsbeheerders.

Hier lees je wat meer over de verschillende geocachevrijwilligers en hoe ze hun gemeenschap ondersteunen:

Vrijwillige reviewers bekijken iedere cache die wordt ingediend voor publicatie om te kijken of hij voldoet aan de richtlijnen en in overeenstemming is met alle plaatselijke wetten en het landschapsbeleid. Iedere cache die je vindt is gepubliceerd door een vrijwillige reviewer. Zij zorgen er ook voor dat de gebieden die ze reviewen vrij blijven van verlaten cachecontainers.

EarthCache-reviewers doen hetzelfde maar dan specifiek voor EarthCaches. Ze gebruiken hun kennis van geologie om eigenaren van EarthCaches te helpen bij het maken van een goede geologieles over onze Aarde en haar natuurlijke kenmerken.

Forummoderatoren houden toezicht op de Geocaching Discussieforums om ervoor te zorgen dat de discussies positief, behulpzaam en bij het onderwerp blijven.

Vertalers werken eraan dat de Geocaching website, apps en andere bronnen vertaald worden in talen van over de hele wereld. Als je de blog van vandaag in een andere taal dan Engels leest, komt dat omdat een vrijwillige vertaler hem voor je vertaald heeft.

Cache-eigenaren brengen je vaak naar plaatselijke verborgen pareltjes en hebben oog voor adembenemende locaties. Hun caches geven richting aan je epische cachereizen. Zij maken de tijd die je bij de cache doorbrengt gedenkwaardig met hun technische vermogens, indrukwekkende vakmanschap en door het veranderen van alledaagse dingen in fantastische caches. Hier zijn een paar van de geweldige cache-eigenaren die we in het verleden geïnterviewd hebben.

Eventorganisatoren benadrukken de sociale aspecten van geocaching.
Ze kunnen maandelijkse ontbijtbijeenkomsten organiseren waar je de afgelopen jaren al vaak geweest bent, maar ook tot in de details uitgewerkte Mega-events honderden kilometers bij je vandaan waar je maanden naar uit kunt kijken. Daarnaast kunnen ze mensen bij elkaar brengen om geocachevideo’s te kijken tijdens het GIFF-seizoen, of het spelbord opruimen en iets doen voor plaatselijke landbeheerders tijdens CITO-events.

Testers van het spel bèta-testen nieuwe functionaliteiten van Geocaching HQ en leveren waardevolle feedback aan de ontwerp- en ontwikkelteams bij HQ. Zij helpen bij het vinden van de laatste bugs en accentueren de laatste ontbrekende stukjes functionaliteit voordat een functie wordt uitgebracht richting de geocachegemeenschap.

Hoe hebben geocachevrijwilligers bijgedragen aan jouw beleving als geocacher? Vertel het ons in de reacties hieronder!

Guest writer for Geocaching.com's blog