Vijf hobby’s die een betere geocacher van je maken

Of je geocachen nu ziet als spel, activiteit of hobby, je kunt je vaardigheden altijd verbeteren. Het maakt niet uit of je een creatief type bent of analytisch bent ingesteld; lees door over vijf hobby’s die een betere geocacher van je maken. Bonus! Je kunt deze hobby’s ook combineren met geocaching!

  1. Het oplossen van puzzels
    We beginnen met een makkelijke. Natuurlijk kan puzzelen een betere geocacher van je maken – er is zelfs een puzzel cachetype! Mysteriecaches (zoals ze beter bekend staan) vereisen zowel kritisch als creatief denken om ze op te lossen, dus elke soort raadsels oplossen, trivia, puzzelen dat je doet, helpen je om je Sherlockspieren te trainen.

2. Fotografie
Fotografie spoort je aan om stil te staan, genietend van het uitzicht om je heen om het beste moment vast te leggen. Hiervoor is geduld van belang – en dat komt ook van pas bij geocaching! Dat kan de vorm aannemen van geduldig wachten, totdat de dreuzels weg zijn om stiekem de cache te kunnen pakken, geduld hebben met jezelf terwijl je op zoek bent naar die cache met die hoge moeilijkheidsgraad, of geduld hebben met nieuwe geocachers, terwijl ze hun weg vinden. Dat geduld laat zich terugzien in je foto’s en in je aantal vondsten! Plus, hier zijn vijf dingen om te doen met je geocachefoto’s.

3. Schilderen of tekenen
Schilderen vraagt dat je vertraagt en alles om je heen goed in je opneemt.
Je moet kijken naar de patronen die schaduwen op het meer voor je werpen, of naar hoe de wolken het uitzicht benadrukken. Dit oog voor detail is geweldig om te hebben, als je gaat geocachen. Of je nu op zoek bent naar het cachepaadje of naar aanwijzingen over waar de cache verstopt is, je oog voor detail kan je helpen nu juist die ene tak die niet op zijn plaats ligt te spotten.

4. Tuinieren
Je vraagt je misschien af wat dit te maken heeft met geocaching, maar er zijn zelfs verschillende manieren waarop tuinieren je kan helpen een betere geocacher te worden. Ten eerste laat tuinieren je kennis maken met veel verschillende soorten planten. Je kunt makkelijk die brandnetels of andere vervelende planten herkennen. Plus, als je een tuinier bent, ben je niet bang om je handen vies te maken. Soms vereist dat lachebekje dat je wat rond wroet, dingen optilt of stenen aan de kant schuift. Als je ooit een tuin hebt beplant, zijn dat overdraagbare vaardigheden!

5. Een nieuwe taal leren
Geocaching is een wereldwijd spel met geocaches in bijna ieder land, dus het leren van een nieuwe taal bereidt je niet alleen voor op toekomstige geocachereizen, maar geeft ook een oppepper aan je brein. Verbeterd geheugen, verhoogde vaardigheid om te multitasken en versterkte besluitvorming zijn allemaal bewezen voordelen van het leren van een nieuwe taal en ook toepasbaar op geocaching!

Hoe zorg jij ervoor dat je scherp blijft? Deel je tips in de reacties hieronder!