Creatieve caches: Onderwatergeocaches

Een van de aspecten van geocaching waar we altijd weer van onder de indruk zijn, is de creativiteit van de wereldwijde geocachinggemeenschap. Van het plannen van slimme thema-events tot het creëren van spannende mysteriecaches en nog veel meer, zijn geocachers altijd bezig het spel te verbeteren met hun verbeeldingskracht en inventieve ideeën. In de geest van het Jaar van de Cache vragen wij aandacht voor de creativiteit van cacheleggers, door de aandacht te vestigen op verschillende genres van creatieve verstopmethodes die verder gaan dan het klassieke tupperware-bakje. Lees verder en laat je inspireren door deze creatieve caches!

Vandaag duiken we in de wereld van de onderwatercaches. Inderdaad, als we het hebben over de hele wereld als ons spelbord, valt daar ook water onder! Het vinden en loggen van een onderwatercache klinkt een beetje intimiderend, maar onderwatercaches verschillen in moeilijkheid. Bekijk deze vier onderwatercaches en begin met het plannen van je eigen onderwaterexpeditie.

1. Łódź podwodna
GC79TBV, D 5/T 5

A scuba diver underwater investigates a sunken shipAfbeelding door Patrac.

Deze traditionele cache is vastgemaakt aan een gezonken schip, de Wilhelm, dat op de bodem van een ondergelopen groeve ligt in Jaworzo, Polen. Geocachers hebben SCUBA-apparatuur en een watervaste stift of pen nodig om bij de cache te komen en het logboek te tekenen, dat is vastgemaakt aan de behuizing en onder water moet blijven.

2. Chitek Lake Underwater Cache
GC604FQ, D 5/T 5

Afbeelding door I’m Lost.

Chitek Lake Underwater Cache is verstopt onder het water van een pittoresk meer in Saskatchewan, Canada. Om de cache te vinden, moeten cachers snorkelen in het meer om de cachebehuizing op te halen, aan land te brengen om het logboek te tekenen en er ruilitems in te doen en dan een snelle duik in het meer te nemen om de behuizing terug te brengen naar zijn verstopplek.

3. Jellyfish Lake – Ongeim’l Tketau
GC11A56, D1.5/T5

A geocacher snorkeling underwater in a sea of jellyfish. Afbeelding door Cache Dipper.

Om deze EarthCache te loggen, moeten geocachers naar Jellyfish Lake in het eilandstaatje Palau en GPS-metingen doen om het waterniveau in het meer te bepalen. Technisch gezien hoeft een persoon niet onder water te gaan om de cache te loggen, maar kijk eens naar de fotogalerij van deze cache en je zult zien dat bijna alle vinders een duik in het meer nemen om te zwemmen met de gouden kwallen.

4. Antuuns
GC1XQ4V, D3/T5

Two scuba divers underwater near a fake shark.Afbeelding door Antuuns.

De naam van deze Letse cache, Antuuns, komt van de naam van de nep-modelhaai die zich verstopt in de ondergelopen groeve waar de cache zich bevindt. De cache ligt dicht genoeg bij de wateroppervlakte om er vrij naartoe te kunnen duiken, maar de cache-eigenaar legt in de beschrijving uit dat SCUBA-apparatuur geadviseerd wordt.

Als je geïnteresseerd bent in het vinden van een onderwatergeocache, kun je caches zoeken op de website of in de Geocaching® mobiele app en filteren op de eigenschappen “Boot vereist” of “Duikuitrusting vereist”.

Wat is jouw favoriete soort creatieve caches? Laat het weten in de reacties hieronder!

Genevieve is a Marketing Manager at Geocaching HQ.