Posviťme si na labky Adventure Lab® : “THE LOST SYMBOL – ZTRACENÝ SYMBOL”

Labkové dobrodružství “THE LOST SYMBOL” (Ztracený Symbol) ve Washingtonu D.C. zavede badatele na cestu za poznáním různých historických míst v hlavním městě Spojených států. Dobrodružství je inspirováno románem Ztracený symbol od autora Šifry mistra Leonarda Dana Browna a upozorňuje na místa, která jsou důležitým vodítkem v románové záhadě. Vydejte se po stopách hlavního hrdiny příběhu, známého symbologa Roberta Langdona, navštivte místa a odpovězte na otázky ke každé lokaci.

Obrázek od GeoM@rtin.

V románu Robert Langdon pátrá po stopách, aby vyřešil záhadu, která se týká svobodných zednářů a pohřešovaného kolegy. Každá lokace labek je spojena se svobodnými zednáři, organizací, která mezi své členy počítá 14 bývalých prezidentů USA včetně prvního prezidenta George Washingtona. Dobrodružství začíná v centru Washingtonu u budovy Kapitolu Spojených států, jejíž základní kámen položili zednáři v roce 1793.

Obrázek od TaFoGoGC.

Od budovy Kapitolu vedou místa dobrodružství centrem města se zastávkami na významných místech včetně budovy Smithsonova institutu na National Mall a Bílého domu. Pokud se rozhodnete absolvovat labky najednou, je dobré si to předem naplánovat, protože cesta pěšky může trvat i více než hodinu. Protože se však všechny lokality nacházejí v blízkosti oblíbených cílů v centru města, je snadné vměstnat pátrání po řešení záhady do celodenní prohlídky města a geocachingu.

Už jste si stáhli aplikaci Adventure Lab® a nějakou labku dokončili? Podělte se o svá nezapomenutelná dobrodružství v komentářích a pak si hned najděte další labku!

Genevieve is a Marketing Manager at Geocaching HQ.