Zeg hallo tegen de Northern Virginia Geocaching Organization (NoVAGO)

Geocachegroepen en -organisaties laten spelers prachtige en soms levenslange vriendschappen opbouwen met gelijkgestemde mensen. Ze helpen beginners met het leren kennen van het spel, organiseren fantastische events, doen belangrijk werk met landbeheerders over de hele wereld en veel meer!

We kijken ernaar uit om in de komende maanden verschillende groepen voor te stellen. Laten we beginnen met de Northern Virginia Geocaching Organization (NoVAGO), met leden uit Virginia, Maryland en Washington D.C. Dank aan hrothroc, de PR-manager van de groep, voor het verzamelen van de antwoorden op onze vragen!

Wanneer is NoVAGO opgericht?
De tandwielen draaiden al in 2005. Het kostte onze oprichters een paar jaar om zichzelf te organiseren en officiële statuten te maken. De eerste functionarissen werden gekozen in 2007 en sindsdien zijn we een georganiseerde groep.

Hoeveel leden heeft de groep?
Omdat NoVAGO onderdeel is van de DMV (DC, Maryland, Virginia) en leden heeft uit alle drie deze gebieden, hebben we meer dan 600 geregistreerde leden en nog veel meer op onze sociale mediaplatforms. We hebben een goede kern van geocachende leden die regelmatig events organiseren en bijwonen in deze regio. Onze grootste jaarlijkse events trekken consequent rond 60 mensen.

Hoe is de groep georganiseerd?
We hebben formele statuten waardoor onze functionarissen (gekozen door de leden) bestuurd worden. De kerngroep van functionarissen leunt sterk op vrijwilligers voor het organiseren van events en activiteiten en het doen van wat administratief werk.

Organiseert NoVAGO ook terugkerende events of activiteiten?
Ja! Eén van onze kernmissies is het stimuleren van een gemeenschap van geocachers door events en activiteiten. Onze jaarlijkse picknicks in de lente en herfst waarbij iedereen iets te eten meebrengt zijn leuk en goedbezocht. We hebben ieder jaar verschillende door de club gesponsorde CITO-events. En iedere januari komen we bij elkaar om onze functionarissen en vrijwilligers te bedanken.

Naast onze terugkerende events, sponsoren we een jaarlijkse themaserie die begint met een kick-off event. Vrijwilligers plaatsen caches, er zijn andere ongepubliceerde activiteiten (zoals het vinden van verstopte coins) en het eindigt met een event waar geocachers soms beloond worden voor hun deelname. In sommige jaren is het een op zichzelf staande uitdaging zoals “Cache Door Noord Virginia” of “Nachtmerrie Voor Cachemis”. In andere jaren delen vrijwilligers ons op in concurrerende teams en dagen ons uit met allerlei soorten spellen, naast het vinden van de gethematiseerde geocaches. Een paar van onze recente teamseriethema’s waren “Survivor”, “De Olympische Spelen” en “NoVAGO-Universiteit”. Het is veel werk om deze teamevents te organiseren, maar ze zijn de moeite waard voor de deelnemers. Ze zijn een goede manier om contact te houden en ervoor te zorgen dat mensen elkaar beter leren kennen.

Wat maakt NoVAGO speciaal?
De geocachegemeenschap is waar je ook gaat zo verwelkomend. Wat onze NoVAGO-gemeenschap zo speciaal maakt, is dat wij mogelijkheden scheppen om onze medecachers te ontmoeten, ze een beetje beter te leren kennen en echte vriendschappen te ontwikkelen. Hoewel we officieel maar een paar events per jaar organiseren, staat onze plaatselijke kalender altijd vol. Onze leden organiseren meerdere events per week. Deze bijeenkomsten zijn een geweldige plek om kennis op te doen en advies te krijgen, plannen te maken voor groepscaches of een duwtje in de goede richting te krijgen voor een uitdagende puzzel. Kom naar een paar van onze events en je hebt je bel-een-vriend telefoonlijst gevuld, klaar voor je volgende geocache-avontuur, wat voor hulp je ook nodig hebt.

Tijdens onze jaarlijkse lentepicknick worden prijzen uitgereikt voor de beste caches van het voorgaande jaar. Het is altijd een eer om te winnen, omdat er zoveel erg goede geocaches zijn in Noord-Virginia. Tijdens onze herfstpicknick is er een inzamelingsactie met een stille veiling.

Welke suggesties heb je voor bestaande groepen of voor iemand die een groep in zijn regio wil beginnen?
Als je een groep mensen hebt die een meer formele groep wil vormen, raden wij aan om te beginnen met reguliere geocache-events. Begin die gemeenschap van de grond af op te bouwen. Die vroege bijeenkomsten zijn een goede plek om te brainstormen over ideeën voor een groepsnaam en welke structuur jullie willen hebben. Vergeet niet je organisatie te promoten. Het is geweldig om de gemeenschap te bereiken en een relatie op te bouwen, terwijl je ook laat weten hoeveel plezier geocachen oplevert.

Wat moeten we nog meer weten over NoVAGO?
We zijn trots op ons bereik op het gebied van educatie en gemeenschap; we werken samen met scholen, scouting, bibliotheken en andere groepen in de gemeenschap om goede geocachemanieren te onderwijzen en promoten. Over NoVAGO zijn in de loop der jaren artikelen verschenen in magazines en kranten. We verschenen zelfs op Amerikaanse Universiteitsradio. We zijn ook trots op ons werk om onze omgeving schoon te houden door onze vele CITO-events.

Lees meer over NoVAGO op hun website en Facebookgroep!

Je kunt een geocachegroep in jouw regio vinden door deze lijst en kaart met geocachegroepen en -organisaties te bezoeken. De lijst van organisaties werd gescreend met behulp van gemeenschapsvrijwilligers en medewerkers van Geocaching HQ.

De lijst is een werk in uitvoering. We verwachten om naar andere landen uit te breiden en groepen en organisaties toe te voegen die actief zijn in hun gemeenschappen en op een positieve manier bijdragen aan geocaching. Laat het ons weten als je graag een groep toegevoegd zou willen zien.

Hopelessly addicted cacher and Geocaching HQ's public relations manager.