Geocaching voor iedereen: rolstoeltoegankelijk cachen

Eén van de mooiste dingen aan geocachen is dat iedereen met een smartphone of GPS-apparaat kan meedoen aan de activiteit. Of je nu een ouder bent met jonge kinderen, een liefhebber van extreme sporten of iemand met een handicap, er zijn geocaches speciaal voor jou. Eigenschappen zijn één manier om deze geocaches te vinden.

Als cache-eigenaar kun je je mede-geocachers helpen bij het bepalen of jouw cache past bij hun behoeften. Voeg gewoon eigenschappen toe aan je cachebeschrijving. Eigenschappen zijn iconen die aangeven wat je kunt verwachten tijdens de trip naar de geocache en op de cachelocatie. “Aanbevolen voor kinderen”, “klimuitrusting vereist” en “rolstoeltoegankelijk” zijn slechts een paar van de vele eigenschappen.

Cache-eigenaars die van plan zijn om de eigenschap “rolstoeltoegankelijk” op hun cachepagina te zetten of niet zeker weten of hun cache een 1-, 1,5- of 2-sterren terreinwaardering verdient, zouden contact op moeten nemen met hun lokale reviewer. Reviewers kunnen je helpen bij het bepalen van de toegankelijkheid van je cache gebaseerd op verschillende factoren zoals afstand tot de geocache, het oppervlak en de helling van de route etc. Dat de grond vlak is hoeft nog niet te betekenen dat een geocache rolstoeltoegankelijk is. Als je twijfelt, kun je het best het terrein op 1,5 ster zetten en verdere uitleg geven op je cachepagina.

Het vermogen om caches in te delen op basis van toegankelijkheid ligt niet alleen bij cache-eigenaars; iedereen kan meehelpen. Het schrijven van doordachte logs over je ervaringen bij de geocache kan toekomstige zoekers helpen bij hun zoektocht. Dank voor je inzet om geocaching toegankelijker te maken voor iedereen!